Zune er en Toshiba

Alternativ tekst mangler
Denne spilleren kalles Toshiba 1089 hos de amerikanske telemyndighetene.
Alternativ tekst mangler

Microsoft "Zune"

I vår hevdet flere informerte kilder at Microsoft holdt på å utvikle en egen mediaspiller.

Utover sommeren dukket det opp flere detaljer. Reuters meldte at Microsoft hadde samtaler med musikkindustrien om utvikling av en ny musikktjeneste.

Senere meldte nyhetsbyrået at Microsoft holdt på å utvikle en mediaspiller med trådløs nettverkstilkobling.

For en måned siden bekreftet Microsoft endelig prosjektet, og uttalte at Zune skulle være en serie maskinvare- og programvareprodukter.

Samtidig ble en vag reklamekampanje satt i gang på internett.

I midten av august fikk utvalgte pressefolk lov til å ta en nærmere titt på Zune. Da ble det klart at Zune spiller video, har Wi-Fi radiosender og en pris på rundt 3000 kroner.

Se alle artiklene om Zune.

Det har dukket opp nye bilder og detaljer om Zune. Spilleren skal nå være inne til godkjenning hos de amerikanske telemyndighetne, FCC.

I følge Engadget.com er det imidlertid ikke Microsoft som har levert inn spilleren til godkjenning. Selv om spilleren har Zune-logo og er prikk lik alle bildene som har dukket opp av Zune, heter den Toshiba 1089.

Dette tyder på at det er Toshiba som produserer Zune for Microsoft. I og for seg er ikke dette noen sensasjon, siden Microsoft ikke produserer maskinvare på egen hånd.

Modifisert Toshiba
Derimot har det gitt nytt liv til ryktene om at Zune bare er en modifisert utgave av Toshibas mediaspiller Gigabeat S, som ser ganske lik ut som Zune. Dette er den samme spilleren som Bill Gates viste frem under sitt foredrag under årets CES-messe.

FCC-søknaden avslører også flere mulige detaljer rundt Zune-prosjektet. Kodenavnene Pyxis og Argo brukes mye, men forklares ikke i detalj.

Del musikk
Pyxis ser i følge Engadget ut til å være navnet på den trådløse nettverkstjenesten til Zune. I søknaden står det: "Pyxis tillater deg å strømme musikk til opp til 4 andre Pyxis-enheter".

Argo omtales som at du kan "invitere andre Argo-medlemmer du møter til å bli dine trådløse venner."

Dette tyder på at den første mediaspilleren fra Microsoft bare er en del av en større Zune-plan. Det er slett ikke sikkert at spilleren vil hete Zune i det hele tatt. Det kan tenkes at Microsoft vil invitere andre produsenter med på Zune-prosjektet, slik at din neste Creative Zen-spiller vil ha Wi-Fi og være Zune-kompatibel. Dette er selvsagt bare spekulasjoner foreløpig.

Zune, om det i det hele tatt er navnet på spilleren, vil sannsynligvis slippes i løpet av kort tid.

Klikk for større bilder

(Kilde: Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen