Zuckerberg bekrefter at Facebook satser på utvidet virkelighet
(Bilde: Oculus VR)

Zuckerberg bekrefter at Facebook satser på utvidet virkelighet

Men teknologien har mange utfordringer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har bekreftet at selskapet jobber med utvidet virkelighet («augmented reality»). Det gjorde han ifølge Tech Crunch på arrangementet Vanity Fair Establishment Summit i San Francisco.

Zuckerberg tror utvidet virkelighet kan være med å bringe folk sammen, ved at de kan dele viktige hendelser – slik som de første skrittene et barn tar – på en mer involverende måte.

Men han sa også at satsningen på utvidet virkelighet ligger litt lenger inn i fremtiden enn satsningen på virtuell virkelighet.

Får støtte fra Oculus-topp

Michael Abrash, som er sjefsforsker hos Facebook-eide Oculus VR, tror utvidet virkelighet er noe alle vil være interessert i:

– Det er veldig interessant; det er noe vi alle vil bruke hvis det fungerer godt og er sømløst. Kanskje vi vil bruke kontaktlinser [eller briller, ifølge Tech Crunch]. Du vil ha noe på, og du kan velge om det skal være virtuell eller utvidet virkelighet.

Men han røper også hvorfor utvidet virkelighet ligger litt frem i tid:

– Teknologien for virtuell virkelighet har modnet, men for utvidet virkelighet er det vanskeligere. Det finnes en rekke utfordringer – hvordan får du optikken og signalene til øyet? Du må ha noe som er sosialt akseptabelt og komfortabelt hele dagen.

Potensielt kontroversiell teknologi

At teknologien er sosialt akseptabelt er viktig, og Tech Crunch påpeker at Googles smarte briller, Google Glass, hadde store problemer på dette området.

Glass-brukere havnet i flere situasjoner der andre mennesker ble ukomfortable og til dels aggressive rundt dem, og fikk etter hvert det ikke særlig flatterende kallenavnet «glasshøl».

Kinobransjen var heller ikke så begeistret, og bannlyste brillene. Tidligere i år ble produktet fjernet fra markedet.

Men dette har ikke stanset Google, og nye patenter tyder på en større satsning på utvidet virkelighet i fremtidens Google Glass.

Den kanskje kuleste versjonen av utvidet virkelighet så langt, er det Microsoft som har stått for.
Ta en titt på den ferske HoloLens-demonstrasjonen »

(Kilde: Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen