(Bilde: catwalker/Shutterstock.com)

Zuckerberg får 1 dollar i lønn

Dette var summen han tjente som Facebook-sjef i 2013.

Han lider neppe noen nød økonomisk sett, men i lønn hevet Mark Zuckerberg bare 1 dollar i 2013. Ifølge Mashable er det liten vits for milliardæren å ta ut lønn, ettersom han uansett har plenty på bok, og kan ta ut aksjeutbytte.

Det er likevel ikke alle for undt å bare tjene 1 dollar i året fordi man har for mye penger. Avdøde Apple-sjef Steve Jobs var med i 1 dollar-klubben, og det samme er blant annet Googles grunnleggere Sergey Brin and Larry Page.

Han lider ingen nød

Zuckerberg har imidlertid ikke alltid fått like lite lønn for strevet som i 2013. Han skal angivelig ha en formue på småpene 27 milliarder dollar, altså 160 milliarder kroner. Dessuten eier han fortsatt 61,1 prosent av stemmerettighetene i Facebook, slik at han i praksis står fritt til å gjøre med selskapet som han vil.

Facebook-sjefen er for øvrig blant milliardærene som har sverget at de vil gi bort mesteparten av pengene sine til filantropiske formål før- eller når de dør. I samme selskap finner vi for eksempel Bill og Melinda Gates, Warren Buffett, og Richard og Joan Branson.

Nå er han verdens rikeste mann igjen
Bill Gates 15 ganger så rik som Rimi-Hagen »

(Kilder: Mashable, The Giving Pledge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen