(Bilde: iStockphoto, 16853385)

Zuckerberg donerer 2,7 milliarder

Gir bort en solid aksjepost til veldedig formål.

For to år siden signerte Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg og hans kone en lovnad om at de skulle donere majoriteten av sine inntekter til veldedige formål.

Tidligere har de to donert 100 millioner dollar til Startup: Education, en gruppe som jobbet med å forbedre skolesystemet i Newark, New Jersey. Bidraget lot gruppen ansette flere lærere, og de har åpnet fire nye videregående skoler, samt 11 andre skoler. Nå har de pekt ut det neste prosjektet de vil støtte, og denne gangen spytter de i hele 500 millioner dollar.

Gir bort aksjepost

I går kunne Zuckerberg nemlig kunngjøre at stiftelsen Silicon Valley Community Foundation har fått en solid julegave:

– For å legge grunnlaget for nye prosjekter, har vi donert 18 millioner Facebook-aksjer til Silicon Valley Community Foundation, skriver Zuckerberg på sin Facebook-profil.

Aksjene har en verdi på 500 millioner dollar, eller 2,7 milliarder norske kroner. Stiftelsen favner bredt, og jobber med å styrke alle delene av samfunnet i teknologidalen utenfor San Francisco. I 2011 hadde de to milliarder dollar i tilgjengelige midler, og støttet over ti tusen forskjellige satsninger.

– Marks generøse gave vil endre liv, og inspirere andre i Silicon Valley og verden over til å gi tilbake og gjøre verden et bedre sted, sier Emmet Carson, sjefen for stiftelsen, i en kunngjøring.

Ikke det siste bidraget

Denne ukens donasjon skal ikke bli den siste, lover Zuckerberg:

– Vi skal lete etter områder innen utdanning og helse vi kan fokusere på videre. Jeg håper vi vil ha et positivt bidrag på våre neste prosjekter, sier han.

Etter at Facebook gikk på børs i mai, har aksjen falt mer enn 27 prosent, men har denne uken sett en vekst på i underkant av fire prosent. Over en milliard mennesker bruker nettstedet aktivt hver måned.

(Kilde: Facebook/Mark Zuckerberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen