TEST: ZTE Tania

Test ZTE Tania

Styr unna denne Windows-mobilen

Får du plass til livet ditt på 4 GB? Det gjør ikke vi heller.

Konklusjon

dsad
+ Billig
+ Gode menyer

dsad
- Dårlig skjerm
- Dårlig kamera
- Bare 4GB lagring
- Støtter ikke minnekort
- Stor
- Tung
- Trenger Zune for filoverføring

På papiret kunne ZTE Tania vært en god idé. En rimelig smarttelefon for de som ikke krever det aller heftigste. En telefon som veier litt mer og er litt større, mot at prisen kryper ned mot halvparten av toppmodellene.

ZTE lykkes ikke med gjennomføringen. Dette er en av de svakeste nye smartmobilene vi har sett på en stund.

ZTE Tania har to store ulemper. Den viktigste er at den knapt har plass til noe som helst, og du kan heller ikke putte inn minnekort for å få mer plass.

Full på null komma niks

Fire gigabyte med lagringsplass er alt du får, og av dette er noen hundre megabyte opptatt fra begynnelsen av. Det betyr at du kun kan ta med deg et minimum av musikk, video og bilder på tur.

Manglende støtte for minnekort er en begrensning samtlige Windows Phone-telefoner i Europa lider under. Så godt som alle Tanias konkurrenter har imidlertid minst dobbelt så mye lagringsplass inkludert fra start, og betaler du litt mer får du 16 GB boltreplass.

Alt krever plass

At du ikke kan lagre noe særlig på Tania holder den tilbake i mange sammenhenger. Du får ikke plass til noe særlig musikk – enten du overfører din egen, eller lagrer spillelistene dine på Spotify eller Wimp. Video kan du egentlig glemme. De største spillene tar gjerne mellom 100 og 200 MB lagringsplass per stykk. Selv om telefonen kan kjøre dem får du ikke plass til særlig mange.

Alt i alt er det mye som tar plass på en telefon. Selv om du ikke er særlig krevende på noe enkelt område, kommer sannsynligvis Tania til å være full etter ganske kort tid. Da har du kun to valg dersom du vil lagre mer. Slett noe av det du alt har lagret, eller bytt ut Tania med en annen telefon.

Elendig skjerm

Den andre store ulempen du må leve med hvis du kjøper ZTE Tania er en dårlig skjerm. Det hjelper ikke at skjermen er stor, når den samtidig er en av de blasseste skjermene vi har sett i en ny telefon de siste par årene. Både lysstyrke og innsynsvinkel kunne også vært bedre.

I tillegg føles skjermen nærmest ru når du trekker fingrene over den. Det gjør at de gode menyene i ZTE Tania ikke fungerer fullt så godt som vi er vant til. Vi vet ikke helt hvorfor det skjer, men Tania er dessuten nesten alltid skitten. Tar du opp ZTE Tania og en en hvilken som helst annen Windows-mobil fra samme lomme er skjermen på tania så skitten at du knapt ser innholdet på skjermen, mens konkurrenten bare har et par fingermerker.

Lydkvaliteten under samtale er ikke allverden. Det går greit å ringe med ZTE Tania, men lyden er ofte litt mer grumsete enn vi er vant til. I tillegg får vi ikke stilt opp lydvolumet særlig høyt. Sliter du med hørselen bør du altså velge noe helt annet enn Tania.

Det som tross alt fungerer

Det du får for 2500 kroner er en Windows-telefon som tross alt fungerer. Som på andre telefoner med Microsofts operativsystem er menyene svært gode og intuitive. Telefonen er også rask på de fleste områder.

Du kan koble opp telefonen mot Microsofts skytjeneste Skydrive, og du kan redigere alle filene dine i en av de mest omfattende Office-pakkene på en mobil plattform.

Å sette opp e-postsynkronisering er bittelitt knotete lagt opp, men så fort alt er på plass fungerer Tania utmerket til e-post.

I tillegg fungerer nettleseren godt, og det går helt greit å forfatte tekstmeldiger.

Vil du vite mer?
Les hele testen av ZTE Tania på Amobil.no

Til slutt

ZTE Tania kan kjøre apper, men lagringsplass og brukbar skjerm er også viktige egenskaper for en smarttelefon. Siden Tania har store mangler på disse områdene, er den i praksis en av få smarttelefoner som egentlig er best egnet for enkel bruk. Det hjelper ikke at lydkvaliteten i samtale også er under middels.

Hvis du er på jakt etter et bedre alternativ med Microsofts Windows-menyer bør du heller se nærmere på Samsungs Omnia W. Her får du litt mindre skjerm enn på ZTE Tania, men skjermen er en AMOLED-variant med svært god fargegjengivelse. Omnia W er heller ikke permanent skitten, slik Tania er. Du må regne med å betale en hundrelapp eller to mer for Omnia W, men det er den verd.

HTC Radar har litt større skjerm enn Omnia W. Også her er skjermen betydelig bedre enn i ZTE Tania, og du får åtte gigabyte lagringsplass til filer og apper.

Vi har ikke rukket å teste Nokias splitter nye Lumia 710 ennå, men til omtrent samme pris tyder alt på at den er et betydelig bedre kjøp enn ZTE Tania.

Hvis Windows ikke er et must for deg er det kanskje Sony Ericssons Arc S som er Tanias viktigste konkurrent. Den koster omtrent det samme, har en stor og fabelaktig skjerm – og den har støtte for minnekort. Kort sagt er den et bedre alternativ på alle områder.

Les hele testen av ZTE Tania på Amobil.no

ZTE Tania med abonnement

ZTE Tania

ZTE Tania med abonnement

ZTE Tania

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen