ZTE Blade er NetComs mest populære Android-mobil.
Test
ZTE Blade er NetComs mest populære Android-mobil. (Bilde: Einar Eriksen)

ZTE Blade

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Billig Android-inngang
+ Best skjerm i sin prisklasse
+ Mye teknologi og funksjoner
+ Lett å bruke
+ Slank og lett

dsad
- Småtreg i menyer og nettleser
- Svakt kamera og musikkspiller

ZTE Blade er blant de aller billigste Android-mobilene du får kjøpt i dag. På papiret har denne best skjerm i sin prisklasse, svært mye teknologi og gode multimediefunksjoner. Vi har gått den lovende telefonen nærmere etter i sømmene.

Mye for pengene

Designmessig lar vi oss imponere av Blade. Materialvalget virker ikke spesielt dyrt og fremstår ikke eksklusivt, men likevel virker telefonen kompakt, solid og svært godt sammenskrudd og er helt uten knirkelyder. Det er absolutt ingen selvfølge for en telefon i Blades prisklasse.

Skjermen er en toppmodell i sin prisklasse, og den holder et høyt nivå. Skjermen er større og oppløsningen høyere enn i konkurrerende modeller, og den oppleves dermed som skarp samtidig som den gir god oversikt. Ringing og skriving av tekstmeldinger fungerer helt strålende og av nyttefunksjoner stiller telefonen med det aller meste.

Teknologimessig skuffer heller ikke Blade oss. Den mangler riktignok NFC, som eksempelvis gir muligheter til å betale med mobilen i fremtiden, og den har heller ikke Bluetooth 3.0 som gir langt høyere overføringshastigheter enn Bluetooth 2.1. Den gir heller ikke de aller raskeste hastighetene hverken i trådløse nettverk eller i de raskeste super-3G-nettene.

For å få disse ekstra finessene må du imidlertid betale tre tusenlapper mer, så vi snakker om et stort prissteg for et lite steg opp på teknologifronten.

Hvorfor velge noe dyrere?

Blade gir mye teknologi for pengene, og du kan bruke den til stort sett det samme som du kan bruke en toppmodell til. Så hvorfor kjøpe en toppmodell når Blade koster mange tusen mindre?

Selv om Blade har den beste skjermen i sin prisklasse, er det lang vei til de krystallklare og responsglade skjermene du finner i for eksempel Samsung Nexus S og LG Optimus 2X. I tillegg synes vi Blade lugger litt mye i menyene og under nettsurfing, og musikken har en tendens til å hakke når du gjør andre ting samtidig. Toppmodellene stiller med raskere prosessorer og i skrivende stund også nyere programvare.

Dermed får du en bedre mobilopplevelse med LG Optimus 2X, Samsung Nexus S og HTC Desire HD, selv om du kan kjøre WiMP, Spotify, Angry Birds og det meste av applikasjoner også i Blade.

På multimediefronten stiller dyrere mobiler ofte med langt bedre kamera og musikkspiller enn det Blade kan skilte med.

For 1500 kroner er det likevel ingen tvil om at ZTE Blade gir mest for pengene. Dersom du gjerne kan betale litt mer for en raskere mobil med bedre kamera, bedre musikkspiller og større skjerm bør du se på Huawei U8800.

ZTE Blade med abonnement

ZTE Blade

ZTE Blade med abonnement

ZTE Blade

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen