ZTE Blade er NetComs mest populære Android-mobil.
Test
ZTE Blade er NetComs mest populære Android-mobil. (Bilde: Einar Eriksen)

ZTE Blade

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Multimedia:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, forhåndssatte lydutjevnerinnstillinger, spillelister
Medieformater: MP3, ACC, ACC+, EAAC+, WMA, MPEG4, H.263, H.264
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Javastøtte: Nei
Spill og underholdning: Ingen forhåndsinstallerte spill, YouTube-klient

Kameraoppløsning: 3,2 megapiksler
Autofokus: Ja
Zoom: Nei
Blits eller fotolys: Nei
Videopptak: 352 x 288 piksler
Annet: Innstilling av hvitbalanse, effekter

Kort sagt:
dsad
 – Greit kamera for prisen
 – Grei videospiller
 – Mye moro i Android Market

dsad
 – For svak lyd både i musikkspiller og WiMP/Spotify

Vi har fortsatt prisen i bakhodet når vi ser på multimediefunksjoner, og dermed er vi ikke veldig kravstore. Skjermen i Blade er god i forhold til prisen, en minijack-utgang er plassert på toppen av telefonen og kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler. Dette ser lovende ut.

Musikk

I pakken til Blade finner vi et sett øreplugger som vi ikke får til å sitte i ørene, og på maksimalt volum synes vi lyden er litt for svak.

Når vi bytter til et sett Denon C751 er lyden så svak at vi sliter med å nyte musikken, og det samme skjer i et sett beyerdynamic DT 770. I tillegg hører vi svak skurring i bakgrunnen.

Lydopplevelsen i seg selv er heller ikke på topp. Lyden er veldig flat og kjedelig, og når den i tillegg er for svak synes vi ikke Blade er en særlig morsom musikktelefon.

Videospiller

Vi prøvde å spille av en rekke filmer i forskjellige formater på Blade, men det er stort sett bare MPEG-4 som fungerer av vanlige formater. Ellers støttes selvsagt 3GP som er formatet kameraet fanger opp video i også.

Skjermen er ikke imponerende skarp og klar, men duger absolutt til videovisning. Den sliter litt med å vise kontrastene i mørke områder, slik at spennende spillefilmer ikke er spennende om du ser den på Blade. Men til å se vanlige TV-serier og filmsnutter på bussen fungerer Blade helt greit.

En YouTube-applikasjon er forhåndsinstallert i Blade. Ellers er det ikke mye som følger med av underholdningsprogramvare ferdig installert, men Android Market byr på det aller meste du kan se for deg av underholdning. Se for eksempel våre spilltester »

Kamera

ZTE Blade har et 3,2 megapikslers kamera. Bildekvaliteten i god utendørsbelysning er til å leve med, men innendørs er kameraet nær sagt ubrukelig. Telefonen stiller heller ikke med sin egen kunstige belysning, og dermed kan du stort sett bare holde mobilen i lomma når du er på fest i dunkle omgivelser.

I utendørsbildene merker vi at dynamikkomfanget er spesielt dårlig, og detaljene er stort sett visket ut i både mørke og lyse områder. Fargegjengivelsen virker naturtro nok samtidig som overoppskarpingen er holdt tilbake. Detaljgjengivelsen kunne godt vært bedre.

Bildene omfattes av mye støy, og det er dette som er den største ulempen ved mobilkameraet i ZTE Blade. Kameramaskinvaren er liten, og kameraet egner seg ikke til å bevare ferieminner eller fotografering under andre viktige begivenheter.

ZTE Blade kan også fange opp video i maksimalt 352 x 288 piksler. Det er en så lav videooppløsning at det stort sett bare egner seg til små videosnutter for å dokumentere små hendelser. Kvalitetsmessig imponerer dette ingen.

ZTE Blade med abonnement

ZTE Blade

ZTE Blade med abonnement

ZTE Blade

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen