Det ferdige, folkefinansierte produktet vil nok ikke ligne på denne, toppmodellen ZTE Axon 7.
Det ferdige, folkefinansierte produktet vil nok ikke ligne på denne, toppmodellen ZTE Axon 7. (Bilde: Ozerina Anna/Shutterstock.com, ZTE)

ZTE vil ha din hjelp til å bygge sin neste mobiltelefon

Ny vri fra den kinesiske mobilprodusenten.

Sist vi hørte fra den kinesiske mobilprodusenten ZTE var det i forbindelse med den svært velutstyrte toppmodellen Axon 7. Nå har selskapet kunngjort et nytt produkt som de også har store planer for, i form av at de inviterer publikum til å være med å utvikle det.

Som blant andre Engadget har fått med seg har ZTE nemlig lansert noe som heter Project CSX, som rett og slett er et folkefinansiert mobilkonsept.

Send inn forslag

I tillegg til folkefinansiering innebærer Project CSX-prosjektet også at publikum kan sende inn forslag til akkurat hva det er ZTE skal bygge. Man kan med andre ord være med å påvirke produktutviklingen.

ZTE har originale planer på gang for sitt neste produkt. Dette er mobilmodellen ZTE Blade V7 Lite.
ZTE har originale planer på gang for sitt neste produkt. Dette er mobilmodellen ZTE Blade V7 Lite. Foto: ZTE

Kravet som ZTE stiller til forslagene er at de må omhandle et mobilt produkt som benytter mobilnettverk, Bluetooth eller Wi-Fi. I tillegg må produktet være teknologisk realistisk å få på markedet i 2017, og produktet må også være overkommelig for folk flest.

Belønner populære forslag

Strengt tatt ser det altså ikke ut til at produktet  være en mobiltelefon, selv om dette nok er det mest nærliggende. For å sende inn forslag må man registrere en konto hos ZTE, og «lokkemiddelet» er et avstemningssystem hvor de mest populære forslagene blir belønnet med pengepremier.

ZTE vil sitte på det intellektuelle eierskapet til produktet når det er ferdig, hva det nå enn ender opp med å bli. Forslag kan sendes inn til og med 31. august. For flere detaljer om Project CSX kan du lese på prosjektets hjemmeside.

ZTEs seneste toppmodell har saftige spesifikasjoner og snill pris: Axon 7 kommer blant annet med 6 GB minne »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen