ZTE slipper to rimelige men heftige modeller

ZTE slipper to rimelige men heftige modeller

Axon og Prague er selskapets to nye fanebærere.

Slett ikke alle kinesiske telefonmodeller kommer til Norge. Men innimellom dukker de opp, og da gjerne fra selskaper som ZTE og Huawei som alt har omfattende nærvær i landet. Nå har selskapet lansert to nye modeller.

Den ene av de to er foreløpig kun lansert for det amerikanske markedet, men pris og spesifikasjoner er litt spesielle. ZTE Axon blir en virkelig toppspesifisert telefon.

Foto: ZTE

Kraftplugg på billigsalg

ZTE Axon

Størrelse: 15,3 x 7,37 x 0,94 cm
Vekt: 172,9 gram
Skjerm: 5,5 tommer, IPS LCD, 2560 x 1440 piksler, Gorilla Glass 3
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 810, 4 x Cortex A53 @ 1,5 GHz + 4 x Cortex A57 @ 2 GHz, 4 GB RAM, Adreno 430 GPU
Lagringsplass: 32 GB, ikke plass for minnekort
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Teknologi: Quick Charge 2.0
Kamera: 13 Mpx + 2 Mpx (ekstra kamera for fokushjelp), totonet LED-blits, HDR, 4K-video, 8 Mpx frontkamera
Batteri: 3000 mAh
Pris: 449 dollar, eller 3600 kroner i USA

Axon har nemlig en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 pikslers oppløsning. Den er utstyrt med Snapdragon 810-brikke fra Qualcomm, og har også 4 gigabyte RAM til å hjelpe seg.

Telefonen støtter hurtiglading og har doble kameralinser på baksiden for fokushjelp. Det ene kameraet knipser bilder med 13 megapiksler, mens hjelpekameraet er på 2 megapiksler. Spesifikasjonene er i og for seg ikke helt unike. Vi har sett nesten alt dette i en eller annen form i andre telefoner tidligere. Men til 449 amerikanske dollar, selges den altså til det som fortsatt er ganske rimelige 3600 kroner på det amerikanske markedet.

Til sammenlikning har Samsungs Galaxy S6 en listepris på mellom 600 og 700 dollar i USA, altså oppunder 5000 kroner. ZTEs nye amerikanske flaggskip byr altså på skikkelige toppspesifikasjoner, til en forholdsvis rimelig penge.

Foto: ZTE/Nubia

Syltynn metallmobil i Nubia-serien

Nubia My Prague

Størrelse: 14,7 x 7,21 x 0,55 cm
Vekt: 140 gram
Skjerm:  5,2 tommer, Super AMOLED(?), 1920 x 1080 piksler, Gorilla Glass 3
Maskinvare: Snapdragon 615, 8 x Cortex A53 (normalt grupper med 4 + 4 kjerner ved forskjellig hastighet, men klokkefrekvens er ikke opplyst for denne telefonen), Adreno 405 GPU, 2 eller 3 GB RAM avhengig av modell
Lagringsplass: 16 eller 32 GB, plass for minnekort eller ekstra SIM-kort
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop, Nubia UI 3.0
Teknologi: Plass for to samtidige SIM-kort
Kamera: 13 Mpx, ISOCELL, LED-blits
Batteri: 2200 mAh
Pris: 385 dollar, eller 3200 kroner. Ukjent om den kommer til Norge eller eventuell norsk pris.

Den andre nye modellen fra ZTE hører til Nubia-serien, en serie forholdsvis godt spesifiserte produkter med lave priser. Modellen har fått det litt uvanlige navnet Nubia My Prague, og den ble selvsagt lansert i Praha.

Telefonen er utstyrt med en 5,2 tommer stor skjerm med full-HD-oppløsning. Vi blir ikke helt kloke på hva slags skjermvariant som er brukt. ZTEs egne Nubia-sider omtaler den som IPS LCD i spesifikasjonsarket, men som Super AMOLED i presentasjonen. Systembrikken heter Snapdragon 615, og har etter hvert dukket opp i svært mange telefoner midt mellom de rimeligste og de dyreste.

Telefonen er bygget i metall, og er selskapets tynneste så langt, med en tykkelse på fattige 5,5 millimeter. Fotofunksjonen besørges av en 13 megapikslers ISOCELL-brikke fra Samsung.

Foreløpig ukjent om den dukker opp i Norge

Det er kanskje utsiden som mest av alt fanger blikket ved Nubia My Prague. Telefonen er bygget i metall, og er forholdsvis ren for forstyrrende detaljer.  Noen vil kanskje også si at designen virker kjent, uten at det nødvendigvis er noe å forakte.

Uansett har telefonen et ytre som i hvert fall ut fra bildene virker påkostet, men til 385 dollar, eller i underkant av 3200 kroner, kan også denne bli påfallende rimelig.

ZTE har foreløpig ikke sagt noe om eventuelle andre markeder for de to modellene.

Produsenten har for vane å lage gode telefoner som ikke koster så mye. Et eksempel på det er Blade S6 som vi testet for en stund siden. Testen finner du her »

(Kilder: nubiamobileshop.com, droid-life.com, phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen