ZTE Grand X IN er den første Intel-mobilen i norske butikkhyller.

Test ZTE Grand X IN

ZTE Grand X IN er den første Intel-mobilen i norske butikkhyller. (Bilde: Einar Eriksen)

Intel-mobilen imponerer

Denne spillmobilen kan bli din for en overraskende billig penge.

Konklusjon

Lav pris
Funksjonell design
God ytelse
God på spill

Lav minnekapasitet i den minste versjonen
Dårlig medfølgende ordbok

ZTE er et kinesisk selskap som flere ganger har imponert mobiltestere. Ikke fordi telefonene har vært bedre enn alle andre telefoner, men fordi ZTE gjentatte ganger har levert gode telefoner med en imponerende lav prislapp.

Nå gjør de det igjen. Denne telefonen kan konkurrere på ytelse med langt dyrere telefoner. Dyrere telefoner har bedre skjermer, men likevel føles skjermen i Grand X IN på ingen måte billig eller dårlig - og gir god oversikt med sin 4,3 tommer diagonal.

Grand X IN markedsføres som en spillmobil. Den har ikke egne spilltaster, men både gyrosensor og akselerometer er på plass slik at alle spill der du beveger mobilen for å styre støttes fullt ut.

Kameraet er ikke veldig bra, men fungerer helt greit. Også som musikkmobil holder denne ZTE-telefonen mål.

Ikke i eliten

ZTE har selvsagt måttet skjære litt her og der for å holde produksjonsprisen nede. Bluetooth-modulen er i versjon 2.1, og de raske overføringshastighetene i Bluetooth 3.0 og 4.0 støttes altså ikke. Bluetooth 2.1 er imidlertid akkurat like bra til håndfribruk som de nyere versjonene.

Android-versjonen er 4.0.4 Ice Cream Sandwich, og altså ikke av den nyeste varianten Jelly Bean.

Designmessig er den kanskje litt kjedelig, men også litt tykkere og tyngre enn flere av konkurrententene. Dette er også lett å tilgi med prislappen i bakhodet.

Hvis du går for 4 GB-versjonen av denne telefonen bør du kjøpe et minnekort i tillegg. 4 GB-versjonen gir nemlig bare 1,59 GB lagringsplass til brukeren. Et 16 GB minnekort trenger bare å koste fra en hundrelapp.

Litt kluss

Den norske ordlisten i Grand X IN er noe herk. Prøver du å skrive navnet "Ruben" gjetter ordlisten på "tyvene". Skriver du "å" tror den alltid du bomma på bokstaven "p", og gjetter på at du egentlig prøver å skrive det velkjente norske ordet "p" hver gang du skal skrive "å".

Dette løses enklest ved å laste ned et nytt tastatur med en ny ordliste.

Godt levert

Alt i alt er det vanskelig å finne en seriøs konkurrent til Grand X IN i denne prisklassen. Den klareste konkurrenten kommer også fra Kina, og heter Huawei Ascend P1. Her får du en tynnere telefon med en litt bedre skjerm, men med en liten ulempe i designen som gjør at det er lett å treffe hjem-knappen uten at det er meningen. Ellers er de to telefonene svært lik hverandre under panseret, og prislappen er bare to-tre hundelapper ekstra.


5/10
Middelmådig

ZTE Grand X IN

ZTE Grand X IN

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen