(Bilde: ZTE)

ZTE Geek skal få fart på Intel-mobilene

Viser første mobiltelefon som benytter Intels nye Atom-prosessor.

De aller fleste moderne mobiltelefoner benytter prosessorer basert på ARM-arkitekturen, og mens Intel med sin x86-arkitektur dominerer PC-markedet fullstendig, sliter de med å få innpass i mobilmarkedet. Nå kommer imidlertid de første produktene med en helt ny generasjon enda raskere Atom-prosessorer på markedet.

På Intel Developer Forum i Beijing denne uken annonserte ZTE en ny mobiltelefon basert på Intels nye såkalte Clover Trail+-plattform. Telefonen har det litt komiske navnet "ZTE Geek", og benytter en Intel Atom Z2580-prosessor som opererer på en klokkefrekvens på 2 GHz, samt en PowerVR 544MP2-grafikprosessor. Clover Trail+ ble annonsert på Mobile World Congress-messen i Barcelona i februar, og ZTE Geek er det første produktet som tar i bruk den nye plattformen.

"Tester viser at sammenlignet med Intels forrige prosessor, er Clover Trail+ dobbelt så rask på databehandling og tre ganger så rask på grafikk. Den reduserer også strømforbruket", skriver ZTE i en pressemelding.

5-tommers skjerm

Telefonen har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 1280 x 720 punkter, og kommer med 8 GB lagringsplass og 1 GB arbeidsminne (RAM). Den har ellers et 8 megapiksel kamera, samt et batteri på 2300 mAh. 

Telefonen blir en oppfølger til ZTE Grand X IN som ble lansert i fjor. ZTE sier imidlertid ingenting om når (om?) telefonen vil bli tilgjengelig her i Norge, eller hva den kommer til å koste.

Les testen av forgjengeren ZTE Grand X IN her

Engadget har fått prøve telefonen på Intel Developer Forum. Her er en video:

(Kilde: PressemeldingEngadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen