Test ZTE Blade III

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

På topp i økonomiklassen

ZTE Blade III er antakelig den beste mobilen du kan få tak i til denne prisen.

Konklusjon

Svært mye mobil for pengene
God skjerm i sin prisklasse
Mye teknologi og funksjoner
Lett å bruke
God design

Småtreg i menyer og nettleser
Svakt kamera og musikkspiller
Mangler fotolys
Fra låseskjermen kan du gå rett til ønskede applikasjoner. Men først må du åpne snarveimenyen.
Fra låseskjermen kan du gå rett til ønskede applikasjoner. Men først må du åpne snarveimenyen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
kamera-zte-Blade-III.
kamera-zte-Blade-III.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det mest interessante med ZTE Blade III er hva du får for pengene.

Dette er en økonomimodell, og selges til priser som starter på rundt 1200 kroner. Mens de fleste mobiltelefoner i denne prisklassen har mindre skjerm og enklere design, fremstår Blade III som en mobiltelefon med brukbar skjermstørrelse og grei skjermoppløsning (4 tommer, 480 x 800 piksler).

Telefonen ser heller ikke simpel ut, men har en ganske elegant design, og en bakside med en gripevennlig overflate.

Rask nok til det meste

Dette er ikke noe teknologimonster, men de viktigste elementene er på plass – som GPS, HSDPA (Super-3G), DLNA og Wi-Fi. Kameraet fungerer som mobilkamera, men erstatter ikke kompaktkameraet. I svakt lys innendørs, blir det mye grums i bildene. Du har heller ikke noe fotolys å hjelpe deg med på Blade III.

Prosessoren er den samme som i forgjengeren Blade II, og vi hadde nok håpet på litt mer kraft i Blade III. Det er åpenbart viktig for ZTE å holde prisen på Blade III så lav som mulig, og da er dette ikke helt uventet.

For den som måtte tro at alt som ikke har firekjerneprosessorer eller tokjerne med Krait ikke er brukbart til noe, så er det bare å avkrefte den myten med det samme. De aller meste fungerer helt utmerket på ZTE Blade III. Det går riktig nok ikke like kjapt som på racermobilene, men det går heller ikke så tregt at det er til å få sammenbrudd av.

Stor og fin skjerm

Du får en mobiltelefon som har stor skjerm med brukbar oppløsning (4 tommer, 480 x 800 piksler), en brukbar musikkspiller med Dolby, og plass for minnekort. Navigasjonsløsningen til Google virker helt utmerket, og de sosiale nettverkene er integrert, så du kan få opp statusmeldinger i ulike apper.

Musikkspilleren leverer god lyd, og fra Android Play kan du laste ned et hav av mer eller mindre gode applikasjoner. Det aller meste kjører helt fint på Blade III.

Alt i alt er dette en mobiltelefon som teknisk sett plasserer seg midt på treet, men til en prislapp som du ellers bare finner på langt enklere telefoner.

Alternative økonomimodeller

Skulle du likevel ønske å gå ytterligere ned i pris, vil Huawei Y201 Pro være et alternativ. Denne har mindre skjerm med dårligere oppløsning, svakere kamera, og mindre batteri.

Et annet alternativ er Sony Xperia Tipo, som minner mye om Huawei Y201 Pro, men har bedre batteri og Sonys eget brukergrensesnitt.

Men du kan også putte på 300 kroner og få en vanntett Sony Xperia Go. Men også den har mindre skjerm enn Blade III. Til gjengjeld har den noe bedre ytelse.


5/10
Middelmådig

ZTE Blade III   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen