Test ZTE Blade III

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

På topp i økonomiklassen

ZTE Blade III er antakelig den beste mobilen du kan få tak i til denne prisen.

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 12,3 x 6,35 x 1,0 cm
Vekt: 130 gram
Skjerm: TFT LCD, 4,0 tommer, 480 x 800 piksler, kapasitiv berøringsskjerm
Snarveistaster: Volum
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Ja, microSD, 2 GB medfølger
Eksternt antenne-uttak: Nei
Firmware: Android 4.0
Pris: Fra 1200 kroner

Kort sagt:
God byggekvalitet
Gode menyer
Svært prisgunstig

En tanke lubben

Komplett tar under 1200 kroner for en flunkende ny ZTE med 4-tommer skjerm og Android 4.0, uten abonnement eller andre former for binding. Hvor ligger hunden begravet?

Ser bra ut

Vi åpner pakken med vårt testeksemplar og fisker opp telefonen. Etter et par runder i hånden konstaterer vi at telefonen på ingen måte ser ut som en billigmobil. En ramme i metall og en forkrommet list rundt det meste av skjermen gir tvert imot et solid inntrykk. Her er ingen knirking i dekslene, ingen glipper eller sprekker, og ingen slarkete taster.

De fire betjeningstastene under skjermen er meny, hjem, tilbake og søketaster. Egentlig dreier det seg ikke om taster, men om berøringsfelter som er integrert i frontglasset. Bare volumtasten på siden og hovedbryteren på toppen er fysiske taster. De er lette å føle seg frem til, og gir akkurat passe motstand til at vi unngår utilsiktede utslag.

Baksiden på telefonen har en matt overflate som gir god friksjon når du holder telefonen i hånden.

Førsteinntrykket er det ikke noe å utsette på. Men hva så når vi begynner å bruke mobilen?

Utskiftbart batteri og minnekort

Vi trekker av bakdekselet, og konstaterer at telefonen bruker SIM-kort av vanlig størrelse (mini-SIM). Nyere toppmobiler har gjerne Micro-SIM, og iPhone 5 har krympet SIM-kortet ned til det som kalles Nano-SIM. Har du en mobiltelefon med vanlig SIM fra før, så er det bare å flytte kortet over.

Det er enkelt å komme igang med Blade III.
Det er enkelt å komme igang med Blade III.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Batteriet har en kapasitet på 1600 mAh, og er utskiftbart. Hvor lenge dette batteriet varer, avhenger av telefonens strømforbruk og ditt bruksmønster. Men med 1600 mAh er det snakk om en relativt beskjeden drivstofftank.

Under bakdekselet ligger også minnekortet. Telefonen har beskjedne 2,5 GB internt minne, så muligheten for å bruke minnekort er kjærkommen. Minnekortet vi fikk med er på 2 GB, noe mange nok vil oppleve som snaut på en moderne smartmobil. Men ved behov kan du kjøpe et 32 GB minnekort for et par hundrelapper. I denne mobilen trenger du ikke de aller raskeste minnekortene, som koster en del ekstra.

Du har mange Widgets å velge mellom.
Du har mange Widgets å velge mellom.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Skjermen er grei nok

Skjermoppløsningen på ZTE Blade III er på 480 x 800 punkter. Det høres ikke imponerende ut, når vi vet at toppmodellene har skjermer med 720 x 1280 punkter, og enda mer høyoppløselige skjermer er på vei. Men i daglig bruk vil du antakelig oppleve at 480 x 800 punker er tilstrekkelig på en mobil med 4 tommer skjerm, og at skjermbildet er skarpt med klare farger.

Men lysstyrken i sol kunne vært bedre. Innsynsvinkelen er ikke like god som på dyrere modeller. Det blir litt fargeforvrengning om du ser skjermen fra en skrå vinkel, slik du gjerne gjør om telefonen ligger flatt på et bord, eller om dere er flere som skal se et videoklipp samtidig.

Skjermen er berøringssensitiv, og vi opplever den som presis. Skjermoverflaten er hard, og gir god motstand mot riper.

En brukervennlig mobiltelefon

Fra låseskjermen kan du gå rett til ønskede applikasjoner. Men først må du åpne snarveimenyen.
Fra låseskjermen kan du gå rett til ønskede applikasjoner. Men først må du åpne snarveimenyen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Skjemtastaturet på ZTE Blade III er trangt, men det er slett ikke håpløst å skrive på. ZTE har valgt en tastaturløsning med TouchPal, der du kan skru prediksjon(ordforslag) av og på ved å stryke over mellomromstasten. Du står også fritt til å velge andre tastaturløsninger.

Skjermtastene fungerer brukbart.
Skjermtastene fungerer brukbart.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Menyene er enkle. På låseskjermen er det en hengelås, og holder du den inne noen sekunder, blir telefonen låst opp. Låseskjermen har ingen snarveier til applikasjoner, men du kan legge det til via Mi-EasyAccess i menyene.

For å aktivere snarveimenyen på låseskjermen må du bruke to fingre og trekke dem fra hverandre. Da dukker det opp en snarveimeny du kan endre så den passer dine behov. Men løsningen er litt tungvint, ettersom den krever at du bruker begge hender.

Nederst på startskjermen er det fem ikoner som blir stående selv om du blar mellom startskjermene Dette er snarveier til telefoni, adressebok, meldinger og nettleser, i tillegg til at du i midten finner tasten som åpner siden med alle dine applikasjoner.

Opp til ni startskjermer

På toppen av alle de til sammen fem startskjermene (kan økes til ni skjermer om nødvendig) ligger et søkefelt fra Google. Til høyre i søkefeltet er det et mikrofonsymbol, som angis at du kan søke med stemmen. Du kan snakke norsk til telefonen, men bruker du ukjente ord eller begreper kan du få noen pussige søkeresultater.

Ellers er startsidene på vår testmobil tomme. Det betyr at det er opptil deg å fylle opp med snarveier og småprogrammer på startskjermene. Det gjør du enkelt ved å trykke på et ledig felt på skjermen, og så følge menyene som kommer opp.

Innholdet i salgspakken

  • Blade III
  • Batteri
  • Minnekort, 2 GB
  • USB-kabel
  • Lader 230V~
  • Øreplugger

ZTE Blade III   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen