TEST: ZTE Blade II

Test ZTE Blade II

(Bilde: Einar Eriksen)

Her får du mye for pengene

Blade II er ganske god på nesten alt, og veldig god på pris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

ZTE er et mobilmerker mange ikke forventer å se når de besøker mobilhylla i elektrobutikken for første gang siden sist mobilbytte. ZTE er et kinesisk selskap med om lag 40 000 ansatte, så det er ikke et uanselig selskap på et gatehjørne vi snakker om.

Selskapet er heller ikke helt ukjent i Norge. I mars 2011 testet vi ZTE Blade, som fikk svært god kritikk både av oss og av en rekke andre mobilnettsteder, fordi det var en veldig god mobil for veldig lite penger.

Telefonen som ligger på testbenken nå heter ZTE Blade II, og er altså oppfølgeren til ZTE Blade. Prislappen på Blade II er på samme nivå som Blade for over et år siden. Det store spørsmålet er om du får like mye igjen for pengene denne gangen.

Konklusjon

dsad
+ Billig Android-inngang
+ Best skjerm i sin prisklasse
+ Mye teknologi og funksjoner
+ Lett å bruke
+ Slank og lett

dsad
- Småtreg i menyer og nettleser
- Svakt kamera og musikkspiller

ZTE Blade II har en spesifikasjonsliste som er helt midt på treet, og ytelsen er også jevnt over god. Men hold gjespen inne; Blade II koster ikke mer enn 1500 kroner.

Overraskende mye for pengene

For denne prisen får du en telefon med en god design der alt fungerer som det skal. Følelsen av byggekvalitet imponerer. Når du holder denne telefonen kjennes den ut som en telefon du må betale dobbelt så mye for. Skjermen er heller ikke noe ankepunkt, med god lysstyrke og pikseltetthet selv sammenlignet med langt dyrere telefoner.

Mye moro

Menysystemet er Android, og dermed er menyene funksjonsrike og ganske brukervennlige. Du får også tilgang på alt av apps du kan ønske deg. Blade II gjør det jevnt over helt greit i ytelsestester, og stiller med det meste av teknologi du kan kreve av en moderne Android-telefon.

På toppen av det hele er kameraet helt godkjent i forhold til sin prisklasse, mens det i forgjengeren var blant de største ankepunktene. Batterilevetiden er midt på treet; ikke til å rope hurra for men ikke bemerkelsesverdig dårlig i forhold til konkurrenter. Lydkvaliteten under samtaler er god, men er litt lav for de som hører litt dårlig

Skuffer på musikk

Det er på musikkfronten Blade II har sin største svakhet. Dette er en historie som gjentar seg fra forgjengeren Blade. For de som liker musikk med litt fart og mange forskjellige lyder samtidig, for eksempel metall eller storband, er ikke dette noen god musikktelefon. Hører du på musikk som er roligere og med færre instrumenter, inkludert hiphop eller rolig jazz, vil du sannsynligvis bli fornøyd med Blade II hvis du bare bytter ut de medfølgende ørepluggene med dine egne.

Veldig mye for pengene

På nesten alle områder imponerer Blade II, og på de fleste punktene der den ikke imponerer er prislappen lav nok til å få vår tilgivelse. Blade II gir rett og slett veldig mye telefon for veldig lite penger, men helt til topps gikk ikke ZTE denne gangen.

I denne prisklassen kan du også få Samsung Galaxy Xcover eller Sony Ericsson Xperia Active. Dette er vannavstøtende telefoner, og spesielt sistnevnte bør du se nærmere på om det er noe du trenger. Begge disse er imidlertid langt svakere spesifisert enn Blade II.

Da vi testet Sony Ericsson Xperia Ray, mente vi at prisen var litt stiv. Nå har den gått ned i pris slik at den bare koster noen få hundrelapper mer enn Blade II. Det er verdt en titt.

Huawei U8860 Honor er en telefon du ikke kan se bort ifra hvis du vil ha mye for pengene. For bare 500 kroner mer enn Blade II får du en veldig godt spesifisert mobil.

Vil du vite mer?
Les hele testen av ZTE Blade II på Amobil.no »


ZTE Blade II

ZTE Blade II

ZTE Blade II med abonnement

ZTE Blade II

ZTE Blade II med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen