Zotac viser frem Multiview

Hardware/Hannover: Zotac har lenge vært kjent for å produsere små og søte ITX-hovedkort med mye innabords. Det har også holdt et rolig og pent tempo blant skjermkortene, men i år kunne de vise frem noe virkelig unikt.

På CeBIT fant vi det flunkende nye GeForce GTX 560 Ti Multiview. Alle andre Nvidia-baserte skjermkort kan kun vise bilde på to skjermer, men dette kortet kan jobbe med hele fem skjermer samtidig. AMDs konkurrerende teknologi, Eyefinity, har direkte støtte for å samle bildet på seks skjermer på ett eneste skjermkort.

Korte er i bunn og grunn et helt normalt GTX 560 Ti-kort, med 384 stream-prosessorer, de normale frekvensene og 1024 MB GDDR 5-minne.

– Det vi har gjort er å sette på en egen chip som jobber rundt kjernen til Nvidia, for å få flere skjermtilkoblinger. Det finnes begrensninger på disse kortene, det gjelder bare å finne en vei rundt slik vi har gjort kan James Dean, Markedssjef for UK og Nord-Europa, fortelle.

Kortet kommer med hele seks tilkoblinger for bildesignalet, fire HDMI 1.4a- og to dual-link DVI-tilkoblinger. Maskinen som var på utstilling jobbet opp mot fire skjermer, som hver viste hvert sitt 1680 x 1050 piksler store bilde.

Når vi spør Zotac om hvor ytelsen på et slikt kort, med bildet spredd over fem skjermer, er de helt ærlige.

– Det er klart at dette vil påvirke ytelsen i stor grad. GTX 560-kortet vil ikke klare å dra større spilltitler over alle skjermene, det er hovedsaklig ment for de som vil jobbe på flere skjermer og ha litt ekstra 3D-ytelse. Vi jobber med å se på mulighetene for å implementere denne løsningen på kraftigere skjermkort.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen