Test

Zotac Geforce GTX460

Mot slutten av mars måned i år tok vi oss en dagstur til Paris. Destinasjonen var et av Nvidias kontorer i den franske hovedstaden, der det skulle avholdes en pressekonferanse av større betydning. Det var her GTX 480, det første kortet i den nye generasjonen med skjermkort fra Nvidia, ble vist frem for "offentligheten" for første gang. Jeg satt sammen med i underkant av 20 andre europeiske journalister i et større møterom, og vi hadde alle kommet av samme grunn.

På bildet du ser under holder Tom Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, frem GTX 480. Bildet er overhode ikke av god kvalitet, men det var akkurat ved dette øyeblikket Nvidia for første gang virkelig kunne vise verden det de hadde jobbet med de siste årene. Der og da var det et temmelig kult øyeblikk.

Det er én grunn til at jeg bruker dette bildet først nå. Som de fleste sikkert vet den dag i dag, var ikke GTX 480 ikke akkurat det totalt beste kjøpet som har truffet markedet det siste året. Ja, det var det raskeste enkeltkjernede skjermkortet på markedet, og tesseleringsmotorene jobbet godt. Men, kortet kostet på det tidspunktet veldig mye og ikke minst var det et både støyende, varmt og effektsugende

I dag, akkurat nå, lanserer Nvidia et nytt kort, med en ny kjerne. De tre kortene som hittil er lansert i GTX 4xx-serien, har vært basert på GF100-kjernen. Nå har derimot GF104 kommet på banen, først i form av Geforce GTX 460.

GTX 460 er et skjermkort som her i norge vil koste et sted mellom 1900 og 2000 kroner. Det kommer i to versjoner, der det ene har 1 GB med minne, og det andre 768 MB. AMDs Radeon HD 5850 koster 250 kroner mer enn dette, mens Rrdeon HD 5830 er omtrent like mye mindre.

Prisen alene gjør at vi forventer en ytelse et lite hakk under det Radeon HD 5850 har vist, samtidig som vi forventer at ytelsen skal ligge et godt hakk over HD 5830. I dag er det ingen andre ringere enn Zotac som har vært så snille å lånt oss et skjermkort til testing. En godnyhet er også at TDP-en på det nye kortet er nede på 160 W, noe som burde hjelpe både støynivået, temperaturen og effektforbruket i riktig retning.

Det kan virke som Nvidia har noe spennende på lager nå, bli med meg videre så skal vi sette kortet på prøve!

Takk til Zotac som sendte kortet til test.

Zotac GeForce GTX 460 1 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen