Zoom for video

Zoom for video

Canon slipper nytt zoomobjektiv med spesielt stille autofokus.

Sammen med Canon EOS 650D lanserer Canon i dag et nytt zoomobjektiv som skal egne seg spesielt godt sammen med dette kameraets videoegenskaper, nemlig Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM.

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM.
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM.

I likhet med miniobjektivet som også ble lansert i dag vil det nye 18-135-objektivet få Canons nye STM-motor, en fokusmotor som er spesielt laget for å være så stillegående at den ikke forstyrrer lydopptaket når man filmer. Den skal i følge Canon også gi svært god kontroll over fokuseringen og er spesielt utviklet for å fungere godt sammen med kontrastbasert autofokus under filming.

Les mer: Canon slipper 650D

Også dette objektivet får elektromagnetisk styrt blender, og syv avrundete blenderlameller. Den optiske konstruksjonen er 16 elementer i 12 grupper, og i følge Canon skal det ha fått en dynamisk bildestabilisator som slår seg selv på under filming. Hva annet denne kan tilby vil vi måtte komme tilbake til etter canons pressekonferanse i formiddag.

Nærgrensen blir på 39 cm, noe som gir en forstørrelsesgrad på 0,28x. Filterdiameteren blir 67 mm, og objektivet skal i følge Canon ha intern fokusering, slik at det ikke endrer lengde under fokusering, og fronten heller ikke roterer. Dermed kan man bruke diverse retningsbestemte filtre uten større vanskeligheter.

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM har fått tentativ salgsstart i juni, og veiledende pris blir 4490 kroner for kun objektivet, eller 9990 kroner sammen med 650D.

Les mer: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen