Zonealarm tabbet seg ut


Bilde: forums.zonealarm.com

Flere brukere av gratisversjon av Zonealarm brannmur har fått en sprettoppmelding om at deres datamaskin ikke har beskyttelse mot en spesifikk trussel. Det er blant annet kommet reaksjoner på dette på diskusjonsforumet til Zonealarm. Hensikten med meldingen skal visstnok ikke ha vært å varsle om en infeksjon, men å gjøre brukerne oppmerksomme på at gratisproduktet de bruker ikke beskytter mot den nevnte trusselen.

Meldingen ble med andre ord brukt til å selge kommersielle produkter fra utvikleren av Zonealarm. Det brukerne reagerer på er ikke først og fremst at det i et gratisprodukt dukker opp reklame for kommersielle produkter, dette gjøres også i gratisprodukter fra flere andre aktører, men det er måten dette blir gjort som det reageres på. Metoden ligner mer på en melding fra falske antivirusprodukter, enn en melding i et produkt fra en seriøs aktør.

Meldingen er nå deaktivert

Selskapet Check Point, som nå utvikler Zonealarm, har nå uttalt seg om denne saken, og de mener meldingen skal være et positivt tiltak som skal informere brukerne om en trussel, og muligheten til å kjøpe et produkt som beskytter brukeren på en bedre måte. Selskapet innser nå at meldingen kan feiltolkes, og har nå deaktivert sprettoppvinduet.

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen