Test

ZoneAlarm

ZoneAlarm

Programvareutvikleren ZoneLabs tilbyr flere versjoner av brannmuren ZoneAlarm. Blant disse er ZoneAlarm som er gratis, og ZoneAlarm Pro som koster 49.95 dollar (kan prøves gratis i 30 dager). På nettsiden til ZoneLabs finner du oversikt over de ulike versjonene.

Bruker du ADSL eller andre typer fast Internett-forbindelse, bør du installere brannmur i din datamaskin. Dette er blitt mer aktuelt i dag med stadig nye trusler fra inntrengere via Internett.

Funksjoner

 • Overview
  Gir deg informasjon om selve programmet ZoneAlarm.

 • Firewall
  Her kan du eventuelt legge til PC-er til "Trusted Zone", som du ønsker at brannmuren skal stole på.

 • Program Control
  Du kan velge imellom ulike sikkerhetsnivåer:

  • Med - alle programmer må godkjennes av deg, før de kan kjøres på din PC.

  • Low - liten sikkerhet.

  • Off - slå av brannmuren.

  Betalversjonen ZoneAlarm Pro har i tillegg sikkerhetsnivået "High" som gir mulighet for finjustering av behandling av enkelte programmer i brannmuren.

 • Alerts & Logs
  Dette er loggen for aktiviteten. Her kan du se for eksempel hvilke IP-adresser som er blokkerte av ZoneAlarm. Med ZoneAlarm Pro får du en mer detaljert informasjon om eventuelle inntrengere som ligger bak hver IP-adresse.

 • Email Protection
  Skal kunne stoppe script-baserte datavirus som kommer via e-postvedlegg.

 • Service Agent
  Du får en melding via popup-vindu, når programmet trenger en oppdatering. Du har et ikon liggende hele tiden i systray, når ZoneAlarm er slått på, men du må åpne selve programmet ved å dobbelklikke på ikonet, for å få en melding om eventuell oppdatering. Det er derfor lurt å åpne programvinduet i blant, for å se etter om det er noen oppdateringer.

  Oppdateringen skjer ikke automatisk, den lagres som en innstallasjonsfil i den mappen du spesifiserer. Så er det bare å kjøre installasjonsfilen, for å oppdatere ZoneAlarm.

 • Varselvindu
  Når en inntrenger prøve å angripe din PC, vil det dukke opp et vindu ved systray-ikonet. I dette vinduet kan du velge om du godkjenner programmet eller ikke. Du kan også velge om ZoneAlarm husker ditt valg, eller om vinduet skal dukke opp hver gang samme programmet prøver seg.

  Det kan være vanskelig å avgjøre om man skal godkjenne enkelte programmet eller ikke. I utgangspunktet bør du si nei til alle som prøver seg. Hvis du derimot har nettopp innstallert et program, vil du få opp et varsel-vindu i ZoneAlarm. I slike tilfeller bør du selvfølgelig godkjenne programmet, fordi du vet at det gjelder programmet du har nettopp installert.

Systemkrav
Windows 98, ME, NT, 2000 og XP.

Pluss
+ Gratis
+ Et godt alternativ for hjemmebrukere
+ Brukervennlig, idet programmet stopper inntrengere automatisk

Minus
- Ikke godt egnet for større nettverk
- Mangler avanserte funksjoner

Konklusjon
ZoneAlarm er et godt alternativ for enkeltbrukere. Windows.no har testet programmet med ShieldsUp-tjenesten og fikk et positivt resultat.

ZoneAlarmLast ned ZoneAlarm

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen