(Bilde: AIO Robotics)

Zeus er en alt-i-ett-3D-printer

Lar deg skanne, printe, kopiere og fakse 3D-objekter.

3D-skriving er fremdeles ferskt på forbrukerfronten, og i dag får du ingen helhetlig løsning for å skanne og skrive 3D-objekter. Hos ett av de mest kjente 3D-skriverselskapene, MakerBot, må du for eksempel kjøpe 3D-skriveren Replicator 2 og 3D-skanneren Digitizer separat.

Dette ønsker de unge menneskene bak selskapet AIO Robotics å gjøre noe med. For et par dager siden lanserte de en kampanje på Kickstarter, hvor de ber om finansiering av Zeus. De hevder nemlig at dette er verdens første alt-i-ett-maskin som kan skrive, kopiere, skanne og fakse 3D-objekter – alt ved hjelp av noen enkle tastetrykk.

Enkel i bruk

Foto: AIO Robotics

Konseptet bak Zeus er så enkelt at selv barn kan sette i gang: Du plasserer et tredimensjonalt objekt inne i maskinen og trykker på «scan» på den sju tommer store trykkskjermen. Deretter kan du velge om du vil skrive ut objektet eller «fakse» det til en annen 3D-skriver.

På innsiden av den aluminiumbaserte maskinen finner vi en snurreplate som dreier rundt under skanningen, slik at laseren får med seg alle detaljene.

Zeus er som nevnt på Kickstarter, hvor alt-i-ett-maskinen allerede har samlet inn langt over forespørselen på 100 000 dollar. De som betaler inn 1999 dollar (12 200 kroner) får fatt i et eksemplar, men dette er i svært begrenset omfang. De fleste må deretter ut med 2499 dollar (15 200 kroner).

Hmm, jaja:
Glem 3D-printer, her er 4D-printeren »

(Kilder: Kickstarter via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen