Zepto snart klar med Z-note 2001

Zepto Z-note 2001 (200x for at maskinen befinner seg i 2kg klassen og siste ett tallet skal indikere at dette er den første versjonen av denne serien) kommer til å bli en tynnere, lettere og en raskere maskin enn dagens Z-note 3001 maskin. Zepto Z-note 3001 er som mange vet, kommer med 128MB SDRAM integrert på selve hovedkortet og gjør det derfor vanskelig å oppgradere minnet på maskinen. Det er faktisk ikke mulig å oppgradere minnet på maskinen til mer enn 384MB, noe som er dårlig. Det ser ut som at Zepto har innsett at de ikke er nok og lover forandringer på dette området med sitt nye produkt. orden på Zeptos nye maskin kommer også med et helt nytt skjermkort.

Zepto har faktisk valgt å satse på NVIDIAs GeForce2 Go-grafikkbrikke denne gangen. MB på skjermkortet Også skjermen skal få et løft, dagens XGA-skjerm vil bli byttet ut med en SXGA+ skjerm. Et lite minus er at maskinen vil ikke finnes med 15" skjerm, i hvert fall ikke med det første. Z-note2001 vil kun komme med 14"-skjerm.

Når det gjelder brikkesett, er det fortsatt ukjent hva slags brikkesett Zepto kommer til å benytte. Om det fortsatt blir VIA eller om Zepto velger å benytte Intel denne gangen gjenstår å se. Det brikkesettet som Zepto bruker i dag, VIA PN133 kan i hvert fall ikke brukes, siden dette ikke støtter de nye Pentium III-M prosessorene. Faktisk har ikke VIA et brikkesett for bærbare PC-er som støtter denne prosessoren. Tar vi ikke helt feil er maskinen utstyrt med Intels Almador-M (i830) brikkesett, som er et meget bra brikkesett.

Maskinen vil veie ca 2.6kg og ha innebygd mikrofon, høyttalere og WLAN nettverkskort (hvis ønskelig). Batteritiden er oppgitt til ca. 2 timer og 30 minutter. Vi vil komme med en grundigere test av denne maskinen så fort produktet blir tilgjengelig på det norske markedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen