Zepto lanserer Z-note 3300 Wide

Det er ikke første gang vi ser og skriver om bærbare med 17” skjerm. Tidligere har vi skrevet om bærbare med 17” skjerm fra Apple, Toshiba, HP og nå altså Zepto. Bærbare med 17” virker mer som et markedsstunt spør du oss. De er ikke spesielt trivielle å ha med seg (selv om de er særdeles gode skrivebordserstattere) og oppløsningene på disse skjermene er latterlig lave. Zepto sin gigantiske modell romer bare 1440x990. I motsetning til andre modeller fra Zepto som kan rutte med langt flere piksler på en mindre skjerm enn hva Z-note 3300 Wide klarer å vise til. Dersom høy oppløsning er et viktig kjøpelement for deg bør du for all del styre unna bærbare med 17” skjerm (foreløpig i hvert fall). Det viser seg at det er ikke disse maskinene som tilbyr de høyeste oppløsningene. Selv om man skulle bli fristet til å tro det.

Vi har prøvd å undersøke hvorfor bærbare med så store skjerm ikke klarer å vise flere piksler. Årsaken er i følge produsenter som vi har vært i kontakt med i Taiwan er at det er vanskelig å bygge tynne og gode skjermer på denne størrelsen som kan vise mange piksler til en fornuftig pris. Det er altså mulig, men prisen ville ha vært så høy at de aller færreste ville ha hatt råd til å kjøpe disse maskinene.

Z-note 3300 Wide

Vekt er som regel et problem når maskiner får så store skjerm som Z-note 3300 Wide har fått. Maskinen veier nærmere 4kg og er betydelig tykkere og tyngere enn Apples PowerBook G4 med 17” skjerm. På funksjonalitetssiden kan Z-note 3300 Wide derimot skryte av flere funksjoner enn mang andre bærbare på markedet. Maskinen kommer med blant annet en integrert TV-tuner med fjernkontroll og et integrert webkamera. I følge Zepto har maskinen også fire høyttalere og SPDIF utgang for tilkobling til en ekstern forsterker. Grafikken i maskinen står en MOBILITY Radeon 9000 brikke med 64MB DDR RAM for.

Maskinen har en startpris på 16820,- eks.mva eller 20856,- ink.mva. Om maskinen er verdt det eller ikke finner vi ut av i neste uke. Det er får inn et eksemplar av Z-note 3300 Wide til test.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen