Zathura - Et romeventyr

Se større versjon og flere bilder
Brødrene Warren og Danny gjør en god figur i "Zathura".

Ti år gamle Walter (Josh Hutcherson) synes ikke det er noe stas å dele fars oppmerksomhet med sin seks år gamle lillebror Danny (Jonah Bobo). De er til sin fars fortvilelse i tottene på hverandre støtt og stadig. Danny gjør alt han kan for å få storebror til å leke med han. Dessverre har Walter begynt å bli litt for stor for barnslige leker. Han går tross alt i fjerdeklasse og har fått kjæreste. Allerede så langt i filmen begynner kjeklingen å bli litt irriterende, men det skal sies at guttene gjør jobben overbevisende. Utspekulerte og slu er de ihvertfall i kampen om å være fars yndlingssønn.

Alene hjemme

Når far drar på jobb er barna alene hjemme, og storesøster blir satt til å passe på, et oppdrag hun ikke tar særlig seriøst. Hun sovner bedagelig i senga si.

I nok en energisk krangel løper søskenparet som katt og mus rundt i farens gamle hus. Yngstemann gjemmer seg i et gammelt heisskap i veggen, som går mellom husets etasjer. Walter heiser sin bror ned i den mørke og skumle kjelleren. Jonah Bobo gjør her en flott innsats, og spiller svært troverdig rollen som livredd idet han heises ned.

Ut i verdensrommet

Se større versjon og flere bilder
Og plutselig var huset i verdensrommet

Skjult under en trapp finner Danny et gammelt spill; "Zathura - A Space Adventure". Med sine mange farger og spesielle innretninger er det unektelig et blikkfang for små barn. Nysgjerrigheten er stor, og minstemann kan ikke dy seg. Ved å vri på en nøkkel og trykke på en knapp kommer det et kort ut av spillinnretningen; "Meteorskur, kom deg unna!". Og dermed er spillet, og filmen, igang. Vi tas med til verdensrommet i en absurd og fantasifull verden hvor brødrene må hamle opp med astronauter, romvesener, roboter, meteorer og selveste tyngdekraften.

Et gjennomgående tema i hele filmen er den evinnelige søskenrivaliseringen. De med søsken vil kanskje kjenne seg litt igjen i problematikken, som er typisk for jevnaldrende brødre og søstre. Kjeklingen mellom brødrene, og til dels også søsteren blir slitsom i lengden, det blir mye skriking og gnål som tar fokus vekk fra selve handlingen.

Zathura - Et romeventyr

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen