TEST: Zalman Trimon ZM-M220W
Test

Zalman Trimon ZM-M220W

Zalman har aldri bemerket seg på skjermmarkedet, og tidligere har de kun lansert en skjerm. Med Trimon ZM-M220W prøver de seg nærmest som en pioner innen et nytt felt. Dette er kanskje ambisiøst for en så fersk aktør, men resultatet er slettes ikke ille.

Under lett bruk, slik som tekstbehandling og surfing, fremstår skjermen som meget klar og fin i fargene. Den tygger hudtoner lett som bare det, helt frem til du øker innsynsvinkelen. Samtlige farger blir da mørke, og du ser tydelige de rette sporene til pikselbanene både vertikalt og horisontalt.

Når vi spiller og ser på film i 3D, blir vi fascinert. Det er spennende å kunne leve seg så mye inn i omgivelsene, og kvaliteten er tatt etter forholdene god. Den ekstra dimensjonen fører derimot med seg noen negativer sider, slik som at bildeoppdateringen i spill blir mer enn halvert, og at programvaren kun støttes av Windows Vista.

Teknologien er riktig nok ikke på det nivået at du selv begynner og dukke unna kulene i The Matrix, og skvetter unormalt mye når en headcrab kommer hylende mot deg. Men, denne teknologien gir en generell unik opplevelse når du både spiller og ser på film. Brillene gjør riktig nok bildet noe mørkere, men du tilpasser deg dette fort.

Skjermen selges for tiden ikke i Norge, men for litt over 5000 kroner pluss frakt kan du få den fra den utenlandske nettbutikken Amazon.com. Man kan regne med at prisen her til lands vil være noe stivere. Vi snakker altså ikke om en billig affære, det spørs nok heller hva en ekstra dimensjon er verdt for deg? Som karakteren "Fry" i Futurama sier: "Jeg er ikke sikker på om jeg vil betale for en ekstra dimensjon jeg ikke vil bruke".

Alternativ tekst mangler

+ 3D er spennende å se på!
+ Høydejustering
+ God på spill
+ "Gordon Freeman"-briller :-)

Alternativ tekst mangler

- Slarkete fysiske ledd
- Få tilkoblinger
- Takler innsynsvinkel dårlig
- 3D fungerer kun i Windows Vista

Zalman Trimon ZM-M220W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen