TEST: Zalman Trimon ZM-M220W
Test

Zalman Trimon ZM-M220W

Bilde 2D

Nytt fra og med denne skjermtesten er at vi har gått til innkjøp av utstyr for standardisering av bildetestene. Tidligere har alt gått på anmelderens øynemål, men nå har vi gått til innkjøp av et kalibreringsverktøy. Spyder 3 Elite fra Datacolor er nå en av våre mange testbenker.

Denne enheten optimaliserer skjermens farger, og lar deg i se før og etter bilder med de nye og gamle innstillingene. Dette gjør at vi kan se hvor godt skjermen er kalibrert fra fabrikken, og da eventuelt hva som bør justeres. Dette gjør at bildet vi senere bedømmer, er det beste bildet som kan oppnås.

Bilde

Siden skjermen også skal projisere bilder i en ekstra dimensjon, er det lagt på en ekstra matrise foran TN-panelet. Denne gjør at man lettere ser de tydelige vertikale skillene mellom pikselene. Heldigvis er skjermens overflate veldig blank, noe som kompenserer litt for dette.

De individuelle fargene:

  • Hvitt: Klar, men en anelse blå, trekker mot rødt ved høy innsynsvinkel
  • Svart: En anelse mørk blå når man ser rett på, svart som natten ved høy innsynsvinkel
  • Rødt: Sterk og fin, men blir fort mørk ved høy innsynsvinkel
  • Grønt: Meget fin
  • Blått: Klar, men trekker mot rød ved høy innsynsvinkel

Som vi ser, er det et felles trekk ved så godt som alle fargene at de trekker mot en mørkere farge så fort vi øker innsynsvinkelen. Vi skal ikke lenger enn 120-130˚ før fargene endrer seg. Dette skyldes nok mye på grunn at den ekstra matrisen som befinner seg mellom øynene og TN-panelet, som vi var inne på tidligere.

Det er ikke noe problem å se generelle bilder på skjermen, snarere tvert i mot. Det er først når innsynsvinkelen øker at problemene oppstår. Vanskelige fargetoner, slik som hud og snø, er meget klare på skjermen - så lenge du ser rett på den.

Zalman sier at skjermen skal klare en innsynsvinkel på 160˚ alle veier, et tall som i seg selv er greit nok for en skjerm i denne størrelsen. Fargene klarer som nevnt ikke å holde sin klarhet, men du har fortsatt mulighet til å tolke tekst og bilder.

Zalman Trimon ZM-M220W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen