Zalman tar bort GPU-viften

Zalmans nye ZDM80D-HP er egentlig en videreutvikling av den tidligere svært så attraktive ZM80C-HP - som bare hadde én heatpipe. ZM80D-HP skal etter Zalmans utsagn passe til nær sagt alle grafikkort, såfremt de ikke har en veldig uvanlig plassering av grafikkprosessoren eller andre store komponenter som ellers vil hindre at den får kontakt med GPU.

Den ekstra heatpipen er ganske sikkert med tanke på det siste toppkortet fra NVIDIA, GeForce 6800 Ultra, som trenger en ekstra kortplass bare til viften. Dog trenger nok begge de passive grafikkjølerne fra Zalman litt ekstra plass på hver side, og dette gjør dem neppe aktuelle til bruk der de trengs mest - i mini-PC-er til stuebruk.


For ordens skyld er det også mulig å feste en stillegående vifte til kjøleren for litt ekstra futt når det trengs.

Les mer om ZM80D-HP på Zalmans produktsider.


Vi vet også at Zalman har planer om å fortsette med å lage stillegående kjølere for de siste prosessorgenerasjonene fra både AMD og Intel. Dette produktet er ikke offisielt annonsert enda, men dukket likefremt opp på messegulvet på Computex. Kjøleren er beregnet på både AMD- og Intel-plattformene.

De som synes det ser ekstra stort ut har helt rett. Selve viften som sitter i kjøleren er på 120 millimeter i diameter - som gjør at den kan gå svært så sakte og stille samtidig som den blåser nok luft til å kjøle det aller meste. I tillegg går finnene til kjøleribben enda lengre ut enn viften. Til gjengjeld ser det ut til at kjøleren hever seg en hel del fra hovedkortet, og dermed hindrer det kanskje ikke plassering av minnemoduler og slikt.

Også dette produktet er derimot en videreutvikling - fra før av har Zalman laget lignende løsninger med opp til 109 mm store kjølere.

(Kilder: Digit-Life, Darkcrow.co.kr, Zalman)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen