Z500 kommer til Norge

Mange ble skuffet da det kom frem at kamskjellsmodellen Z500 kun ville lanseres i Amerika. Nå ser det imidlertid ut som om Sony Ericsson har gjort kuvending, og selskapet lanserer nå en i-versjon for resten av verden.

Z500i er første modell fra Sony Ericsson som kommer med Push-To-Talk funksjon. Dette gjør det mulig å bruke telefonen til å sende korte talemeldinger til andre telefoner, omtrent som en walkie-talkie.

Det blir også den første modellen fra den svensk-japanske produsenten med EDGE, som er en ny teknologi som muliggjør ekstra rask tilkobling mot nettet.

Z500i vil faktisk ha den raskeste overførings-hastigheten på markedet med sin Klasse 10 EDGE, som gjør det mulig å komme opp i hastigheter på hele 240 Kbps. Det er nær den samme hastigheten som et 3G-nett.

Dermed er det ikke lenger bare Nokias telefoner som vil ha støtte for EDGE på det norske markedet når Telenor får støtte på plass i sine nettverk til høsten.

Flere oppgraderinger fra Z600
Det er ikke bare på teknologi-fronten at den nye modellen i Z-serien tar kverken på den populære forgjengeren Z600.

Kameraet har nå blitt oppgradert til VGA-oppløsning på 640x480 piksler. Dette er tre ganger oppløsningen man fant i forgjengeren.

På yttersiden av Z500i finner man dessuten nå en fargeskjerm. Denne har en 4096-fargers fargedybde som viser hvem som ringer, dekning, batterilevetid, klokkeslett og lignende informasjon. Innerskjermen er den samme som tidligere; 128x160 pikslers oppløsning og TFT-teknologi.

Også på spillfronten stiller Z500i sterkt. I likhet med Z600 kan den nye modellen brukes sammen med SE Gameboard. Telefonen kommer dessuten med støtte for spill basert på den nye Mascot Capsule-standarden, som blant annet brukes av 3D-spilene på K700.

Størrelsesmessig er Z500i en forholdsvis stor telefon, med dimensjoner på 9,3 x 4,9 x 2,4 cm. Det gjør den litt tynnere, men høyere enn Z600. Taletiden er til gjengjeld på heftige 10 timer og standbytiden på 11 dager, noe som er total utklassing av kamskjells-telefoner fra andre produsenter.

Vi kan vente Z500i ut på markedet i løpet av fjerde kvartal.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen