Ytelsestest av Prescott


Kilde: http://www.ocheaven.com/

Forventningene foran lanseringen av Prescott er meget store. Det har blitt snakket om prosessoren i over ett år, og det er snart på tide at den finner vei til butikkhyllene. Et kinesisk nettsted, OCHeaven, har lagt ut en ytelsestest av Prescott, der den sammenlignes mot to Northwood-prosessorer på 2,8 GHz og 3,2 GHz. Litt synd er det at Athlon 64 FX-51/53 ikke er med i denne testen.

Resultatene kan nok sies å være litt oppsiktsvekkende ettersom Prescott i enkelte tilfeller hadde lavere ytelse enn begge de to Northwood-prosessorene, mens den i andre tilfeller beviste forbedret arkitektur.

I 3DMark03 lå Prescott 2,8 GHz side om side med Nortwood 3,2 GHz. CPU-score ved bruk av CPUmark 99 og PCmark 2002 var imidlertid ikke spesielt imponerende, der Prescott 2,8 GHz lå milevis lavere enn sine forgjengere. I CPUBench 2003 Beta 2 Version 1.5 ble imidlertid resultatet stikk motsatt (det skal påpekes at programmet er en beta-versjon og dermed kan gi noe uriktige resultater).

Testen bekreftet temperatur-problemet som har vært ryktet rundt Intels Prescott-prosessorer. Ifølge OCHeaven hadde man store problemer med å holde temperaturen under kontroll og prosessoren steg rett opp til 50 grader allerede før man hadde klart å starte opp operativsystemet. Under jevnt bruk lå temperaturen omkring 60 grader. Systemet benyttet en kjøleribbe av aluminium og CoolerMaster vifte som roterte 6500 omdreininger pr. minutt. Det ble rapportert om et relativt høyt støynivå, noe som ikke er spesielt positivt med tanke på dagens marked.

Man bør definitivt ha en mer avansert kjøleløsning enn den som ble benyttet i denne testen. Ettersom dette var en "engineering sample" av Prescott, er det ikke kjent hvorvidt de kommende prosessorene vil ha lavere varmeutvikling.

Hele denne testen kan leses (på noe "gebrokken" engelsk) hos OCHeaven: Intel-Prescott shows its magnificent CPU.

 

(Kilder: OCHeaven)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen