Yr.no kommer på mobilen

(Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

Den populære værvarselstjenesten Yr.no vil i sommer bli lansert som et eget mobilprogram. Dette for å gjøre tjenesten lettere tilgjengelig og enda mer nyttig, ifølge NRK som står bak tjenesten sammen med Meteorologisk institutt.

– Til nå har vi bare hatt en halvdårlig wap-versjon som vi ikke har vært fornøyde med. Derfor lanserer vi en egen mobilapplikasjon i sommer, og i tillegg en ny wap-side til høsten, sier Erik Bolstad, redaktør for Yr.no, til Amobil.

Langt langtidsvarsel

Det har lenge vært mulig å se værvarselet dag for dag både på internett og på mobilen. Men noe av det som har gjort Yr.no populært, er at nettstedet lar deg se værets utvikling time for time både i Norge og i utlandet, og at langtidsvarselet drister seg hele ti dager inn i fremtiden.

Mange brukere

Nettstedet ble offisielt lansert i september i fjor, og har hatt en enorm vekst etter det. I 17. mai-uka hadde værtjenesten for første gang over en million brukere på en uke på internett.

– Vi har hatt en god vekst hele veien, og lesertallet har toppet seg for hver høytid og i perioder med mye dårlig vær, sier Bolstad.

Tre måneder før lanseringen ble også en helt uannonsert betaversjon lagt ut, og allerede før offisiell lansering hadde nettstedet 100 000 brukere i uka.

– Det var et kaos for å holde oppe nok servere til betatjenesten, forteller Yr.no-redaktøren.

(Kilder: Indide Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen