YouTubes mest populære kanal skrur av kommentarfeltet for alltid
Teknofil
(Bilde: Skjermdump/YouTube)

YouTubes mest populære kanal skrur av kommentarfeltet for alltid

«PewDiePie» er lei av spam.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med over 30 millioner YouTube-følgere og en årsinntekt på 24 millioner kroner fra annonsevisninger, lever svenske Felix Kjellberg et liv få kan forestille seg. Nesten hver dag legger han ut nye videoer på YouTube under kallenavnet «PewDiePie», og sanker inn millioner av visninger. Medaljen har imidlertid en bakside, og alle visningene har ført at YouTube-kanalen hans har blitt en yngleplass for spam-innlegg og selvpromotering fra tilfeldige personer.

Nå har Felix fått nok, og skrur av kommentarfeltet under videoene sine.

Lei av spam

PewDiePie har klaget på kommentarfeltet tidligere, men nå skal det være for godt, sier han i sin nyeste video (se videoen nederst i artikkelen).

Avgjørelsen skal ha kommet etter han hadde vært på ferie i en uke, og ikke vært inne og moderert kommentarfeltet daglig, som han vanligvis gjør. Da han kom tilbake kunne han nesten ikke finne kommentarer fra brukere som ikke la ut spam eller reklame, sier han. 

Nytt kommentarsystem

For omtrent ett år siden erklærte Google at de skulle rydde opp i YouTubes kommentarfelt, og implementere et system som skulle gjøre Google fri for «nettroll». Systemet ble implementert i november i fjor, og lovet å rydde opp i kommentarene ved å koble dem til Google+-kontoer, og gi videoskaperne mer kontroll.

Blant annet lar det nye systemet videoskapere nekte enkelte brukere å kommentere, eller filtrere bort kommentarer som inneholder enkelte ord. Systemet er neppe godt nok for PewDiePies behov, med sine 30 millioner følgere og tusenvis av daglige kommentarer.

Ser etter alternativ

Nå ser PewDiePie etter andre måter han kan kommunisere med seerne sine på. Forslagene så langt inkluderer å begrense kommentarfeltet til seere som donerer, eller kun bruke Reddit eller Twitter for å kommunisere.

Innen den tid bør Google trolig ta nok en titt på kommentarsystemet sitt, og finne en bedre måte å fjerne nettrollene én gang for alle. 

Under ser du PewDiePies avskjedstale til kommentarfeltet: 


Les mer om den unike svensken: 
Felix tjener 24 millioner i året på å spille på YouTube »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen