Youtubebrukere slår tilbake

En amerikansk dommer dømte forrige torsdag for at Google må utlevere all informasjon om sine brukere av videosiden Youtube til TV-selskapet Viacom. Viacom vil gjennom innsyn i brukernes videovaner, IP-adresser og brukernavn på siden se hvor mye Google har generert av trafikk via deres rettighetsbeskyttede sendinger som har blitt lagt opp på siden. Det vil slett ikke Youtube brukere ha noe av.

Oppfordrer til boikott
Flere Youtube brukere har derfor lastet opp ny videoer til nettsiden hvor de oppfordrer til boikott av Viacom, ifølge Betanews. En rekke videoer deklamerer at Viacom kan pelle seg et visst sted og at folk bør gå inn for en boikott av selskapet. Flere av videoene har allerede blitt sett flere hundre tusen ganger. I tilegg har det blitt oprettet en egen blogg med formålet å spre ordet om en slik boikott. Ikke overraskende er bloggen opprettet på Google sin tjeneste Blogger og benytter seg av nettopp videoer på Youtube.Sende per papir?
Dette vil neppe stanse Viacom fra å rote i Youtubes brukere sine videovaner. Flere har påpekt at dette er et overtramp ovenfor nettbrukeres personvern. Google har på sin side spekulert i om de skal oversende de fire terrabytene med informasjon på papir. En slik papirmasse vil neppe få plass i Viacoms kontorer

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen