Youtube viser fire milliarder videoklipp hver dag

Youtube viser fire milliarder videoklipp hver dag

Rekordmange timer med video blir lastet opp daglig, ifølge Google.

Alle vet at Youtube er et populært nettsted, men akkurat hvor populært det er har vært vanskelig å si. Nå skriver Reuters at de har fått tall direkte fra Google, som viser at hele fire milliarder videoer blir vist på nettsiden hver dag.

Kraftig vekst

Som om det ikke var imponerende nok i seg selv, forteller Google også at det blir lastet opp omtrent 60 timer med nytt materiale til Youtube hvert minutt. Dette er en kraftig økning fra en tidligere måling i mai 2011, hvor det "bare" ble lastet opp 48 timer videomateriale per minutt. Det er altså en økning på 25 prosent på åtte måneder.

Veksten kan skyldes flere ting. Android vokser stadig, og flere og flere mobiler kommer med en YouTube-applikasjon forhåndsinstallert. I tillegg har YouTube redesignet nettsiden sin, som kanskje førte til større interesse.

Mye penger å tjene

YouTube ble kjøpt opp av Google i 2006 for den nette sum av 1,65 milliarder dollar, omtrent 10 milliarder kroner. På den tiden lurte mange om det var et godt kjøp av Google, da YouTube fortsatt slet med å tjene penger på alle videoene de hadde liggende.

Det skulle ta en stund før Google fikk implementert et skikkelig system for dette, men nå rapporterer de at videoene som kjører reklamene deres generer fem milliarder dollar i årlige inntekter. De aller fleste videoer som blir vist på YouTube har imidlertid ikke reklamer, og ifølge Google er det bare tre milliarder videoer i uken som tjener penger.

Les også: Disney-filmer kommer til Youtube

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen