YouTube på mobilen

Alternativ tekst mangler

Programtest

TinyTube

Utvikler: TinyTube
Filtype: 3gp

Beskrivelse: TinyTube viser YouTube-filmer på mobilen din.

TinyTube.net er et nytt nettsted som lar deg se på YouTube-videoer på mobiltelefonen din.

Filene du finner på TinyTube.net er komprimert til så små størrelser at du kan laste de ned kjapt, og er i 3gp-formatet som de fleste mobiltelefoner kan lese.

Vi har prøvd tjenesten med en Sony Ericsson W850i, en Samsung Z400 og en Nokia N80.

Når du skal se en video som ligger ute på TinyTube blir den lastet ned til mobiltelefonen først, og deretter spilles den av gjennom mobiltelefonens mediaspiller.

Det vil si at videoene ikke streames slik som på en PC, altså spilles av mens de lastes ned. En slik løsning ville spart deg for litt tid. En fil på tre minutter i medium kvalitet tar omtrent et halvt minutt å laste ned på en 3G-telefon. Filene i den høyeste kvaliteten tar gjerne dobbelt så lang tid å laste ned.

Alternativ tekst mangler

Når du hart sett filmen kan du lagre den på telefonen, forutsatt at mediaspilleren din støtter dette.

Tre størrelser
Alle videoene på TinyTube er komprimert i tre forskjellige størrelser, og du velger selv hvor høy kvalitet du vil ha.

Den laveste kvaliteten tar kort tid å laste ned, men viser så dårlig kvalitet at det er vanskelig å få med seg hva som skjer på skjermen.

Laster du ned en film i middels kvalitet har du ikke noen problemer med å se hva som skjer, og kvaliteten er helt grei til å være på en mobilskjerm.

Den høyeste kvaliteten tar lang tid å laste ned, men da får du med deg alle detaljer i filmen og en skikkelig innlevelse.

Den høyeste kvaliteten var det imidlertid bare Nokia N80 som taklet i testen. Både Samsung Z400 og Sony Ericsson W850i kom med en feilmelding i det vi prøvde å laste ned de største filmene.

Alternativ tekst mangler

Kostbart
Det er gratis å bruke TinyTube, men du betaler fremdeles for datatrafikken.

En video på tre minutter i høy kvalitet kan godt ta 5 MB. Hvis det da koster 10 kroner per MB med abonnementet ditt, som er en ganske vanlig pris, koster den éne filmen deg 50 kroner.

Det kan utvilsomt bli dyrt i lengden, og vi anbefaler på det sterkeste å sjekke at du har pristak på abonnementet ditt før du setter i gang med filmtittingen.

Telenor har pristak på 50 kroner per døgn, mens NetCom har maksimal pris på 20 kroner per døgn. Dermed betaler du aldri noe mer for å laste ned filmene.

Innholdsrik kartotek
komprimerer fortløpende nye videofiler etterhverts om de legges inn på YouTube, og du finner de fleste populære videoer inne på hjemmesiden deres.

Likevel er ikke TinyTube-kartoteket like stort som YouTube sitt. Du vil sannsynligvis ikke kunne se videoen som du selv har lastet opp til YouTube. Kartoteket er likevel stort nok til å underholde i timesvis.

Konklusjon
Hvis du er glad i YouTube, og ønsker å vise frem en film eller to i sosiale sammenhenger, bør du ta en titt på TinyTube.

En forutsetning er at du har pristak på abonnementet ditt, slik at det ikke koster deg skjorta å vise frem noen filmer på byen. Utenom det er det gratis.

For å bruke tjenesten går du til www.tinytube.net med mobilens nettleser.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen