Youtube øker maksgrensen

Youtube har nå økt maksgrensen for lengden på videoer som kan sendes inn til nettstedet. Grensen økes fra 10 til 15 minutter. Dette skal visstnok ha vært den mest etterspurte endringen fra brukere som har sendt inn sine ønsker til det populære videonettstedet.

Da Youtube ble lansert i 2005, var det mulig å laste opp videoer som var lenger enn 10 minutter, og da var det ikke uvanlig at det dukket opp lange videoer, også videoer som var opphavsrettsbeskyttet. Derfor så Youtube seg nødt til å innføre et tak på 10 minutter. En del innsendere har kunnet forbigå denne maksgrensen ved å dele opp videoer i flere deler. Youtube har flere ganger måttet gripe inn, og fjernet masse videoer som viste seg å være opphavsrettsbeskyttet.

Youtube oppfordrer nå brukere til å sende inn 15-minutters videoer med et personlig budskap, og det skal så velges ut enkeltvideoer som skal få ekstra oppmerksomhet på forsiden av youtube.com. Videoer som tagges med "yt15minutes" blir med i denne kåringen, og fristen for innsendelse er satt til onsdag 4. august.

(Kilder: Cnet, Youtube)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen