YouTube lanserer filmutleie i Storbritannia

The Dark Knight er blant filmene som tilbys i den nye tjenesten.

YouTube lanserer filmutleie i Storbritannia

Ett skritt nærmere Skandinavia og Norge?

Vi har tidligere skrevet at Google ønsker å styrke YouTube ved å tilby filmer på den populære videotjenesten. USA og Canada har allerede fått tilgang til rykende ferske filmer, og nå står Storbritannia for tur.

Filmtjenesten på YouTube har over tusen helaftens spillefilmer fra store filmstudioer i Hollywood og Storbritannia som er klare for utleie. Inkluderingen av Storbritannia i den nye tjenesten kan være et signal om at resten av Europa – inkludert Skandinavia og Norge – kan stå for tur i fremtiden.

30 dager

Blant filmene som er tilgjengelig på filmutleietjenesten er blockbustere som The Dark Knight og Reservoir Dogs, samt helt nye filmer som Hanna, Fast Five og Red Riding Hood. Kjente klassikere inkluderer Monty Python's The Meaning of Life og Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Nye filmer går for 3,49 pund, mens eldre titler begynner fra 2,49 pund og går opp til 3,49. Dette tilsvarer henholdsvis i overkant av 30 og 20 norske kroner. Brukere vil ha 30 dager på seg til å se filmen på YouTube ved betaling, og 48 timer når de har begynt å se på filmen.

Mye ekstrasnadder

I tillegg til selve filmene har flere av filmprofilene på YouTube sider med ekstramateriale som bakomvideoer, intervju med rollebesetning, parodier, klipp og remikser fra andre YouTube-brukere. YouTube planlegger å tilføye enda flere funksjoner i fremtiden.

Nordmenn har gratis tilgang til diverse gamle klassikere og nyere, mindre eksklusive filmer på YouTube.com/movies, mens utleie av nye filmer fremdeles er utilgjengelig her på berget.

(Kilde: YouTube Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen