Youtube fjerner flere videoer

Youtube har tidligere fjernet videoklipp fordi et annet selskap eier rettighetene til klippene. Nå blir også amatørvideoer berørt.

Nylig har Youtube fjernet amatørvideo som Juliet Weybret la ut i desember. På videoen spiller Weybret på piano og singer låten "Winter Wonderland".

Noen uker senere fikk Weybret en e-post fra Youtube og hennes video ble fjernet fra nettstedet. Det viser seg at Warner Music Group har rettighetene til den aktuelle låten.

Dette eksemplet skal ikke være enestående, dvs at amatørvideoer blir fjerne fra Youtube. Et annet eksempel er en hjemmevideo hvor en del av en låt blir avspilt i bakgrunnen på videoen. Dette var altså nok til at videoen ble fjernet fra Youtube.

Det finnes faktisk tusenvis av slike eksempler, ifølge Fred von Lohmann, advokat for Electronic Frontier Foundation, en gruppe som jobber for Youtube-brukere som blir påvirket av saken.

En talsmann for Warner Music forsvarer fjerningen ved å si at Youtube tjener penger på videoer, også videoer fra amatører.

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen