Youtube blokkerer deg

Google ser etter stadig nye måter og levere nytt innhold til Youtube, og nå har de inngått en avtale med den internasjonale olympiske komité. Tre timer med eksklusivt materiale vil bli tilgjengelig i en egen kanal hver dag.

Du får ikke se
Det vil riktignok ikke vises noen av øvelsene i levende live, og fokuset vil være på daglige oppsummeringer av en rekke forskjellige øvelser. Det vil også bli intervjuer og bakgrunnsinnslag i forkant av hver eneste dag mens lekene pågår.

Tilbudet gjelder imidlertid kun for brukere i de 77 landene hvor IOC ikke har solgt rettighetene for web-TV, og med andre ord er da mesteparten av Europa og USA blokkert fra innholdet. Her i Norge er det NRK som sitter på rettighetene.

Bedre tilbud
Norske OL-sultne surfere trenger imidlertid ikke fortvile. Som vi skrev om nylig kommer NRK til å ha fem kanaler som sender kontinuerlig og live, samt oppsummeringer og intervjuer, noe som vil gi et langt bedre tilbud enn de tre timene Youtube kommer til å tilby.

Youtube-kanalen forventer og nå kun circa 200 millioner mennesker, hovedsaklig fordi de aktuelle landene har en lav andel av brukere som har muligheten til å se web-TV. Så gjenstår det å se om vi faktisk blir stengt ute, eller om Google kan forvente NRK-advokater bankende på døren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen