YouTube blir lettere

YouTube er stadig i utvikling og nylig fikk vi muligheten til å se klipp i såkalt Full HD. Men i en tid der vi stadig blir mer avhengig av god maskinvare for å nyte digitalt innhold er det også greit å tenke på de med en litt slapp nettforbindelse, svak maskinvare eller en lei kombinasjon av disse to.

For har du for eksempel en minibærbar er det godt mulig du har lagt merke til at YouTube ikke akkurat er like kjapp og effektiv som den kunne vært. Flere har derfor ønsket seg en lettvektsversjon av verdens største videoarkiv, og er du en av dem er det nå bare å sprette champagnebrusen.

Les også: Søk smartere på YouTube

Den trimmede nyheten som skal være til hjelp for deg uten megabitlinje og nok e-muskler kalles YouTube Feather. Tjenesten er et alternativ til den vanlige YouTube og er (som så mye annet Google sysler med) i betafasen.

Det er ikke noe magisk bak YouTube Feather. Her har utviklerne ganske enkelt brukt kniven på områder som strengt tatt ikke trengs for å se videoklipp - som mulighet for å dele og legge i spilleliste, "featured videos"-boks, stemme på kommentarer og så videre. Alt i alt en kjappere og mer stilren opplevelse for deg som uansett bare skal kikke. I tillegg til disse besparelsene skal Feather benytte alternative webteknikker som gjør at nettleseren slipper å laste ned like mye data.Problemet? Vel, det er jo i beta og ikke garantert å virke med alle videoer. Men skulle du ha problemer med vanlig YouTube kan altså Feather være løsningen. Du kan melde deg på og av med et museklikk her på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen