Youtube-virus herjer

Skadelig programvare har alltid vært en trussel for maskinene våre, men med fremveksten av alle de sosiale nettverktjenestene som Facebook og Myspace, samt sider som Youtube og Flickr blir vi stadig mer sårbare. Nå er det Youtube-brukere som bør være på vakt.

Oppdaget i dag
Det er antivirusselskapet PandaLabs som har avdekket programmet som skapes til å lage de falske nettsidene, og hvis du installerer programtilegget sidene ber deg om, installeres programvare til maskinen din du helst vil være foruten.

De falske sidene ser omtrent nøyaktig like ut vanlige Youtube-sider, og lokkemiddelet for å besøke kommer gjerne via en mail eller en Messenger-melding. Hvis du klikker på linken kommer du inn på den falske siden, og får beskjed om at mangler et programvaretillegg, og spørsmål om du vil installere det. Ikke!

De aller fleste har i dag relativt oppdatert virusbeskyttelse, men det er klart at med et standarisert program for å produsere nettrusler, vil vi se langt flere forsøk på dette i tiden som kommer.


Slik er brukergrensesnittet i YTFakeCreator.

Skreddersydd program

Det antivirusgjengen hos PandaLabs har funnet, er selve programmet de som ønsker å spre skadelig programvare benytter. YTFakeCreator er et verktøy som lar internettkjipinger enkelt lage falske nettsider, og spre potensiell skadelig programvare.

Etter å ha laget den falske nettsiden, kan opphavspersonen fritt velge hvilken type mindre ønskelige ting han eller hun vil sende til deg. Dette kan være trojanere, virus, adware eller såkalt malware.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen