(Bilde: Kurt Lekanger, Mobilen.no)

YouTube tilbake til Windows Phone

...men det tok bare 24 timer før Microsofts app igjen ble blokkert av Google.

Microsofts YouTube-app for Windows Phone ble nylig tilgjengelig på Windows Phone, etter at Microsoft i mai ble tvunget til å fjerne appen fra Windows Phone Store. Årsaken var at Google hevdet at den Microsoft-utviklede appen ikke fulgte Googles retningslinjer, og heller ikke inkluderte annonsene i YouTube.

Men det skulle ikke gå mer enn 24 timer fra en ny versjon av appen ble publisert, før appen igjen ble blokkert av Google. Dette selv om Microsoft ifølge The Verge har jobbet sammen med Google om å lage en ny app som også inkluderer annonser – og som skulle være godkjent av Google.

Følger fortsatt ikke retningslinjene

Kort tid etter at den nye YouTube-appen fra Microsoft var ute, begynte brukere å melde om at de fikk feilmeldinger. Årsaken er at Google har blokkert en utviklernøkkel som brukes av Microsofts app. 

– Microsoft har ikke gjort de nødvendige oppgraderingene for å lage en YouTube-app med alle funksjonene, og har i stedet relansert en YouTube-app som bryter med våre retningslinjer, sier en talsperson for Google til The Verge.

Microsoft sier de jobber med å løse problemet. På en av Microsofts blogger skriver David Howard i Microsoft at de jobbet sammen med Google for å lage en ny YouTube-app som tok hensyn til alle Googles opprinnelige innvendinger, og at Googles innvendinger mot den nye appen ikke er i tråd med Googles satsning på åpne løsninger. Google stiller også krav til en Windows Phone-app som de ikke ivaretar på sin egen plattform eller på Apples iOS-plattform.

Howard skriver at Google krevde at Microsoft endret appen til HTML5, noe de syntes var rart siden verken Android- eller iOS-versjonen bygger på dette. Dette ville bli svært tidkrevende, og Microsoft valgte derfor å publisere en versjon uten HTML5 denne uken – noe som kan ha vært medvirkende årsak til at appen ble blokkert igjen.

Ifølge Howard sier Google også at appen ikke alltid leverer annonsene basert på de betingelsene innholdsskaperne setter, men Howard sier Microsoft bruker alle metadata som er tilgjengelig for dem når de leverer Googles annonser i appen. Google skal ha nektet å gi informasjon om hva problemet er, og løsningen på problemet med appen er det derfor Google som sitter på, mener han.

– Hindringene Google har lagt i veien for oss er umulige å komme utenom, og de vet det, sier Howard.

Nye funksjoner

Den opprinnelige versjonen av Microsofts YouTube-app hadde mulighet for nedlasting av videoer, men denne funksjonen er ikke lenger tilgjengelig i den nye appen. I stedet har det kommet en del nye funksjoner, hvor den største nyheten kanskje er mulighet for opplasting av videoer til YouTube direkte fra telefonen.

Det er også mulig å strømme live videokanaler, og appen har fått støtte for talesøk. 

Men inntil Google og Microsoft kommer til enighet er det altså ikke lenger mulig å bruke appen.

(Kilde: The Verge, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen