YouTube tester ut offline-modus og GIF-funksjon
Teknofil
(Bilde: skjermbilde)

YouTube tester ut offline-modus og GIF-funksjon

I tillegg prøver de ut en funksjon du kanskje vil hate.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Videotjenesten YouTube har åpenbart mange jern i ilden om dagen. Ikke bare har de lansert offline-modus til Android i tre asiatiske land, de tester også ut en funksjon som lar deg lage GIF-er med noen få tastetrykk, samt en ny Autoplay- funksjon.

Offline-modus til Android

Vi starter med offline-modus. Dette er noe vi er helt sikre på at flere kunne tenkt seg. På den måten kunne du langt enklere utforsket alt videoinnholdet også når du var på farten – eksempelvis på flyreise eller lange togturer.

Denne muligheten har Android-brukere i India, Indonesia og Filippinene fått nå, melder Engadget. Riktignok får de kun et utvalg med videoer fra disse landene, og ikke videoer som for eksempel er lagt ut i USA (eller Norge, for den saks skyld). Videoene er tilgjengelig i 48 timer etter nedlasting.

Grunnen til at nettopp disse landene ble valgt er at dette er land hvor mobilbruken virkelig har skutt fart i det siste, samtidig som mobilt Internett går tregt mange steder. På sikt får vi satse på at offline-modus blir tilgjengelig overalt.

Lag egne GIF-er

En annen funksjon, som du kan teste selv allerede nå, er YouTube GIF, skriver Engadget i en annen artikkel. Utvalgte kanaler, som Good Mythical Morning, har plutselig fått en ekstra fane under valget «del»: GIF.

Her kan du med noen få tastetrykk lage dine egne GIF-er, inklusive tekst oppe og nede. Det er kjempeenkelt. Så får du opp en link til GIF-en som du kan dele med andre.

Dessverre fungerer ikke dette på så mange YouTube-kontoer ennå, men det kommer nok etter hvert.

Autoplay ...

Den siste nye YouTube-funksjonen som testes ut er autoplay. Det vil si at nye videoer begynner å spille automatisk når du har sett ferdig det du egentlig skulle se. Vi liker det ikke, men ifølge Tech Crunch er det ikke nødvendigvis av hensyn til brukerne YouTube ønsker å innføre denne funksjonen. Snarere kan det være for å tyne flere annonsekroner ut i form av visninger.

YouTube selv forsvarer det derimot med at de leter etter nye måter å få brukerne til å oppdage nytt og interessant innhold. De hevder dessuten at noe slikt vil få YouTube til å fremstå mer som tradisjonell TV, hvor nye programmer kommer kontinuerlig.

Autoplay er foreløpig bare rullet ut til noen testbrukere. Det positive er at funksjonen går an å skru av manuelt, selv om standardvalget for disse testpilotene vil være Autoplay.

YouTube har avduket årets mest sette videoer
Her er de ti videoene alle så i 2014 »

(Kilder: EngadgetEngadget (2)Tech Crunch) 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen