Google har oppdatert Youtube-appen sin med støtte for svært høyoppløste skjermer.
Google har oppdatert Youtube-appen sin med støtte for svært høyoppløste skjermer. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Youtube oppdatert for ekstremskjermer

Mobilappen viser video med samme oppløsning som LG G3.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobilskjermene får stadig høyere oppløsning. Men, foruten innholdet du fanger selv, med kameraet på mobilen, er det ofte ikke så greit å få utnyttet oppløsningen. Nå oppdateres imidlertid Youtube-appen med mulighet til å vise oppløsninger over full-HD på ekstremskjermene.

LGs toppmobil, G3, har en sylskarp skjerm med hele 2560 x 1440 piksler. Oppløsningen er kjent som 1440p, eller QHD. Sistnevnte står for «Quad High Definition», altså fire ganger høyere oppløsning enn den laveste HD-oppløsningen. Sammenliknet med de fleste av dagens toppmodeller, som har full-HD-skjermer med 1920 x 1080 piksler har QHD-skjermene dobbelt så mange bildepunkter.

G3-brukere får bedre kvalitet

Det fins flere telefoner enn LG G3 som har denne oppløsningen, men fra de største produsentene er det så langt bare LGs modell som selges verden rundt. Samsungs oppdaterte Galaxy S5 selges med tilsvarende skjerm, men foreløpig kun i Sør-Korea.

De siste dagene har det dukket opp rapporter om at G3-brukere har fått oppdateringen som gir dem en ekstra valg når video skal strømmes. Det er ventet at flere telefoner fremover vil få denne skjermoppløsningen, deriblant Samsungs kommende Galaxy Note 4.

Det er kanskje ikke overraskende at Google er tidlig på pletten for å endre dette, ettersom mobilene det handler om så langt, for det meste er Android-telefoner. Aktører på mobilmarkedet har likevel en tendens til å følge hverandre, så det er slett ikke sikkert vi må vente lenge på tilsvarende skjermer som kjører både Apples iOS og Microsofts Windows Phone.

Les testen av LGs flaggskip G3

(Kilde: gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen