(Bilde: Faksimile/YouTube)

YouTube lar deg se filmer med VHS-kvalitet

Ny funksjon gjør filmene skikkelig «retro».

Det er ikke alltid at nye påfunn fra Internett-aktørene har like stor nytteverdi. Det populære videonettstedet YouTube har nå fått en idé som muligens havner i denne kategorien, men som formodentlig likevel har en viss appell for de nostalgisk anlagte.

Det grundig utdaterte videokassettformatet er 57 år gammelt i år. Til tross for at dette ikke akkurat er en typisk jubileumsalder, har YouTube likevel valgt å feire begivenheten, på sin egen spesielle måte.

VHS-nostalgi

Ampex VRX-1000 regnes som verdens første videospiller, og ble vist frem den 14.april 1956 i USA. Denne ble forgjengeren til de kommersielt suksessfulle VHS-spillerne, som ble utviklet på 70-tallet.

Nå har YouTube lansert en ny funksjon som simulerer det gamle formatet, ved å gi videoer et slitt, skurrende preg som innehavere av gamle VHS-kassetter antakelig vil dra kjensel på.

Funksjonen heter videokassettmodus på norsk, og kan aktiveres ved hjelp av en knapp som du finner til venstre for tannhjulknappen, som brukes til å endre kvalitet på videoene.

VHS-temaet er kun tilgjengelig på noen utvalgte videoer, og Google har ikke opplyst hvor mange videoer som er utstyrt med denne funksjonen. To av dem kan du imidlertid se her og her.

Arvtakeren til VHS, DVD, er også på vei ut:
Salget av DVD-filmer raser nedover »

(Kilde: YouTube, via The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen