YouTube-klipp på mobilen

En av nettets største suksesser de siste årene er videodelingstjenesten YouTube. Det viste Google til gangs når de betalte flerfoldige milliarder for tjenesten.

På YouTube ligger det utallige videoklipp, med alt fra seriøse vitenskapelige dokumentarer til tåpelige hjemmevideoer. Men de mange klippene har ikke vært lett tilgjengelig på mobilen.

Selskapet har selv lovet at de vil komme med en mobil versjon i løpet av 2007, men i mellomtiden kan du ta med deg de beste klippene ved hjelp av programmet Mobiola Studio.

Program for videoklipp

Dette programmet, som skal fungere med de fleste mobilene til Nokia og Sony Ericsson, konverterer videofiler til ett format som kan brukes på mobilen din. Mobiola Studio kan håndtere de fleste videoformater, som blant annet avi, mov, mpg, mp4, mkv, wmv og vob.

Men i YouTube-sammenheng er det kanskje vel så interessant at man enkelt kan konvertere og legge over klipp fra nettstedet til mobilen. Du surfer til det aktuelle klippet på PC-en og drar URL-en fra nettleserens adressefelt over til Mobiola Studio. Der blir det laget en 3GPP-fil som kan overføres og spilles av på mobilen.

Selve programmet koster 8,95 dollar, men du kan laste ned en gratis prøveversjon av programmet fra denne nettsiden. Prøveversjonen fungerer i én uke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen