Chad Hurley
Chad Hurley (Bilde: Wikipedia Commons)

YouTube-gründer lanserer ny videotjeneste

Vil gjøre det lettere for brukerne å samarbeide om innholdet.

Helt siden YouTube startet opp i 2005 har tjenesten opplevd en eventyrlig vekst. Per i dag er nettstedet det tredje mest besøkte i verden, med rundt 800 millioner unike brukere som månedlig svinger innom.

Med pengesterke Google i ryggen er det desto vanskeligere å vippe YouTube av tronen. Noen konkurrenter har nettstedet likevel fått, og nå kan en av tjenestens egne grunnleggere muligens stjele noen markedsandeler fra giganten.

Fokus på samarbeid

Chad Hurley, som startet YouTube sammen med Steve Chen og Jawed Karim, har nemlig nå røpet at han planlegger en ny videotjeneste. Avsløringen kom under den pågående SXSW Interactive-festivalen i Houston, i delstaten Texas.

Dessverre var Hurley ganske varsom med detaljene. Etter alt å dømme dreier det seg om en tjeneste som ligner på YouTube, med fokus på strømming og deling av videoinnhold. Produktet skal imidlertid skille seg ut på minst ett punkt: Tjenesten blir ifølge Hurley mer fleksibel enn YouTube når det gjelder å la brukerne skape innhold sammen med andre.

Hurley understreket at han ikke er ute etter å ta knekken på YouTube, som han mener alltid vil ha en plass i markedet. Planen er derimot å kun tilby en alternativ plattform som er mer egnet til samarbeid enn den han selv var med på å grunnlegge.

Hva dette betyr i praksis er uvisst, og det spørs om han klarer å gjenta braksuksessen. Heldigvis er det antakelig ikke lenge til vi kan få en titt på produktet og bedømme selv. Ifølge gründeren selv er lanseringen av den nye videotjenesten nemlig kun én måned unna.

Chad Hurley har for øvrig jobbet med flere ulike prosjekter siden han forlot YouTube-skuta i 2010. Ett av dem heter Zeen, som er en bildebasert delingstjeneste han driver sammen med Steve Chen.

I mellomtiden utnyttes YouTube på stadig nye måter:
Nå skal Google trolig bruke nettstedet til å lansere musikktjenester »

(Kilder: AdWeek, SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen