YouTube begynner å betale «lønn» til brukerne
(Bilde: bloomua/Shutterstock.com)

YouTube begynner å betale «lønn» til brukerne

Har du en populær YouTube-kanal vanker det nå mer penger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Av de rundt én milliard menneskene som bruker YouTube på månedlig basis er det de færreste som tjener penger på nettstedet. For dem som har opparbeidet seg store tilhengerskarer kan det være en ganske så lukrativ affære, noe svensken Felix Kjellberg er et godt eksempel på.

Dette er først og fremst mulig på grunn av det såkalte partnerprogrammet, som lar brukerne beholde over halvparten av reklameinntektene dersom kanalen oppfyller bestemte krav.

Lokker med mer penger

Nå melder YouTube på bloggen sin at de vil ta enda et økonomisk virkemiddel i bruk for å oppmuntre og verne om de mest populære brukerne sine. Tjenesten skal nemlig begynne å betale brukerne sine direkte.

Det nye fremstøtet, som YouTube selv kaller en «investering i kreativitet», innebærer å finansiere nytt innhold fra noen av tjenesten største innholdsprodusenter.

I blogginnlegget står det at mange ofte sliter med å komme opp med nye idéer, og dette nye tiltaket er ment å få fart på kreativiteten og hjelpe de mest populære brukerne med å oppfylle ambisjonene sine fullt ut.

Kan dreie seg om millioner av dollar

Akkurat hvem som skal motta disse utbetalingene og hva beløpene ligger på er uvisst. Nettstedet Re/Code melder imidlertid at det skal være snakk om millioner av dollar som skal brukes til å produsere stoff av «høy kvalitet».

At Google og YouTube bruker penger på å skape bedre innhold er ikke noe nytt. Allerede i 2011 meldte vi at Google ville investere en halv milliard kroner i egne YouTube-serier, og at det planlegges flere kvalitetskanaler med originalstoff for tjenesten.

Som vi rapporterte om i fjor ser det imidlertid ut til at denne satsingen på profesjonelt innhold kan føre til at YouTube begynner å betalt for visse typer innhold.

Har du lurt på hvorfor YouTube ikke hakker på trege linjer? Det er nemlig ikke bare bredbåndet som avgjør avspillingskvaliteten (Ekstra) »

(Via Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen