(Bilde: YouTube)

YouTube arrangerer direktesendt komi-show

Blir YouTubes største programsatsing hittil.

Allerede i 2011 rapporterte vi om YouTubes satsing på mer originalt innhold som potensielt kan gjøre nettstedet til en konkurrent til vanlig TV.

Nå melder nyhetsbyrået AP at YouTubes hittil største prosjekt innen original programproduksjon er underveis, og stikkordet er humor.

Direktesendt komikk

I perioden 19. til 25. mai går nemlig videonettstedets såkalte Comedy Week av stabelen, en storslått begivenhet som antakelig vil trimme lattermusklene til i alle fall noen av YouTubes millioner av brukere.

Seth Rogen er blant komikerne som bidrar under Comedy Week.
Seth Rogen er blant komikerne som bidrar under Comedy Week.Foto: Wikipedia Commons

Comedy Week er en omfattende komediekavalkade som blant annet vil bestå av direktesendte sketcher, stand-up-show og musikalske opptredener. I tillegg vil nye episoder fra YouTubes mest populære humorkanaler legges ut i løpet av uken.

Noen av komikerne som vil dukke opp er Sarah Silverman, Rainn Wilson, Michael Cera, Vince Vaughn og Seth Rogen. Cera og Rogen er blant annet kjent fra filmer som Superbad, og Rainn Wilson er mest kjent som Dwight Schrute i The Office.

Krevende oppgave

Blant humorkanalene som bidrar finner vi The Onion, Nerdist, College Humor og Funny or Die. En del mindre kjente personer og kanaler skal visstnok også delta.

Det ambisiøse showet er blitt planlagt i flere måneder og blir det aller første i sitt slag på YouTube. Arrangementet skal avvikles av en stab på hele 40 personer, og sjefsprodusenten er Daniel Kellison, tidligere produsent for talkshowet Jimmy Kimmel Live!. Ifølge Kellison vil oppgaven bli formidabel.

– Det er en massiv jobb. Hvis du prøver å organisere og finne ut av alt, kommer du til å drukne. Det er ikke mulig. Vi vil bare gjøre vårt beste i forsøket på å produsere dette, sa Kellison til AP.

Hvor godt de lykkes kan du selv bedømme når showet starter den 19. mai på YouTubes egen kanal.

YouTube vil også etablere betalingskanaler for originalt innhold: Nettstedet har i den forbindelse kontaktet flere programprodusenter »

(Kilder: AP, Variety)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen