You, Me and Dupree

Matt Dillon er lojal bestevenn.
Matt Dillon er lojal bestevenn.

Bestekompisene Carl (Matt Dillon - "Factotum") og Dupree (Owen Wilson - "Biler") vokste opp sammen, og har hengt sammen som erteris i alle år. De kjenner hverandres sterke og svake sider, og stiller alltid opp for hverandre. Når Carl gifter seg med drømmekvinnen Molly (Kate Hudson - "Almost Famous") er det en selvfølge at Dupree stiller opp som forlover, med alle de forpliktelser som følger med det å være ”best man”. Det innebærer blant annet å ikke le av slemme svigerfars (Michael Douglas - "Traffic") vitser mot kommende svigersønn.

Lojal bestevenn

Mens Carl lever i en lykkeboble sammen med sin utkårede, går ikke ting særlig bra for kompisen Dupree. Han har mistet jobben, og derav leiligheten, og bor på feltseng i bakrommet på en bar. Dette funker for så vidt greit helt til han også blir kastet ut fra baren. Som den gode kompis han er, føler Carl er visst ansvar for Duprees ve og vel. Noen dager på sofaen i stua kan vel gå greit?

Dupree tuller ting til.
Dupree tuller ting til.

Og dermed er det gjort. Farvel til hvetebrødsdagene og harmonisk familieliv. Det er ikke slik at Dupree går inn for å ødelegge, tvert imot, det bare ligger i hans natur at alt han tar i går til heden. Owen Wilson greier her å skape en troverdig karakter, og til og med som publikum blir man irritert.

Slett manus

Carl jobber som arkitekt i svigerfars millionkonsern, og føler seg aldri helt godtatt. Michael Douglas spiller den typiske far som egentlig ikke greier å gi helt slipp på veslejenta, og stikker derfor kjepper i hjulene for svigersønnen, i det skjulte naturligvis. Douglas utmerker seg egentlig ikke noe særlig i denne filmen, og han oppnår ikke å være like ufyselig som det er meningen han skal være. Han blir bare et ekstra irritasjonsmoment i filmen. Douglas bruker ikke sitt fulle potensial som skuespiller, men dette er nok ikke hans feil, men heller en slett rollebeskrivelse i manus.

You, Me and Dupree

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen