(Bilde: Yota/montasje V. Haugen)

YotaPhone har skjerm foran og bak

Denne mobilen kommer til minst et av våre naboland neste år. Og kanskje til Norge?

[Amobil.no]: Russland, våre naboer i nordøst, har en operatør som heter Yota. Neste år lanserer de YotaPhone som har skjerm både på forsiden og baksiden av telefonen, noe som virker ganske unikt. Ifølge Androidauthority.com er mobilen ingenting å kimse av, kanskje med unntak av navnet.

YotaPhone har en e-ink-skjerm i tillegg til LCD-skjermen.
YotaPhone har en e-ink-skjerm i tillegg til LCD-skjermen.Foto: Yota

Skjermen på den ene siden er en 4,3-tommers LCD-skjerm med 720 x 1280 pikslers oppløsning, altså noe tilsvarende det vi finner på markedet i dag av LCD-skjermer. Kikker du på den andre siden av mobilen finner du derimot en såkalt "electronic ink"-skjerm, á la det du finner på Kindle-lesebrett. Da kan du for eksempel ha handlelisten oppe å e-ink-skjermen når du rusler rundt i butikken, eller raskt finne ut hvem som har vært frekk nok til å tagge deg på Facebook.

– Hvis du vil sjekke e-post, kalender eller sosiale medier i dag, må du først plukke opp mobilen, skru den på, åpne appen og først da kan du motta informasjonen. Med YotaPhone kommer all slik informasjon direkte på e-ink-skjermen uten anstrengelser, kontinuerlig og oppdatert i sanntid, sier administrerende direktør Vlad Martynov i Yota Device, som utvikler smartmobilen for moderselskapet.

Kommer i salg neste år

Foruten de to skjermene har YotaPhone støtte for 4G og en tokjerners Qualcomm Snapdragon S4-prosessor med 2 GB RAM. Operativsystemet skal være Android 4.2 Jelly Bean. Ifølge Engadget, som også har publisert pressemeldingen fra Yota Devices, skal mobilen ha minst 32 GB lagringsplass, samt et 12-megapikselkamera bak og et "HD-kamera" foran.

Prisen er imidlertid ikke bestemt. YotaPhone kommer i salg i Russland via operatøren Yota i tredje kvartal 2013. Det interessante er at produsenten også er i kontakt med utenlandske operatører om salgsstart i fjerde kvartal 2013, noe som åpner for at YotaPhone også – potensielt, kanskje, muligens – vil nå norske mobilnett.

Les også: Noen av 2013-mobilene kan bøyes og tøyes

Hva tror du om YotaPhones dobbelskjerm? Kommenter i forumet!

(Kilder: Androidauthority.com, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen