Yonah først tilgjengelig i Q2 06?


Mens PC-produsentene i Taiwan og andre steder nå kan lansere maskiner med AMDs Turion 64, vil det ta lang tid før de kan gjøre det samme med med en 64-bit-prossessor fra Intel.

Yonah er arvtageren til Pentium M Dothan og retter seg som forgjengeren mot bærbare maskiner. Det er antatt at Yonah vil bygge på to Dothan-kjerner, hver med 2 MB cache, og være produsert med 65 nm-teknolgi. FSB-en ventes å bli økt til effektivt 667 MHz og prosessoren støtter naturligvis 64-bit-intruksjoner.

Trolig vil det også komme varianter med én kjerne, med offisielle navnet Celeron M. Yonah er også en del av Napa Centrino-plattformen som skal ta over for Sonoma når tiden er moden.

AMD lanserte sin 64-bits prosessor for bærbare allerede 11. mars i år. Hvis Intel avventer til Q2 06 vil AMD dermed få omlag ett års forsprang i dette segmentet. HP, Acer og Asus ser ut til å satse friskt på den nye prosessoren fra AMD.

En viktig grunn til å ha en 64-bits prosessor i stallen i disse tider er lanseringen av Windows XP 64-bit Edition. Microsoft vil trolig slippe sitt nye OS i inneværende kvartal, noe som gjør at AMD har "monopol" for støtte av dette operativsystemet inntil Yonah kommer på banen.

(Kilde: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen